enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,8276
EURO
35,1369
ALTIN
2.450,16
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
40°C
Şanlıurfa
40°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
39°C
Pazar Parçalı Bulutlu
40°C
Pazartesi Az Bulutlu
41°C
Salı Açık
41°C

Şanlıurfa’daki hastanede milyonluk vurgun iddiası! Depodan çaldıkları malzemeleri yurt dışına satmışlar

Şanlıurfa’daki hastanede milyonluk vurgun iddiası! Depodan çaldıkları malzemeleri yurt dışına satmışlar
04.06.2024 12:14
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın en önemli hastanelerinden biri olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Anjiyografi ünitesinde, doktor, tekniker ve personelden oluşan bir grubun büyük bir yolsuzluğa karıştığı şok edici bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, her hasta için kullanılmayan ve değeri en az 100 bin TL’yi bulan malzeme fatura edildi, akabinde bu malzemeler depodan çalınarak özel hastanelere ve yurt dışına satıldı.

Şanlıurfa’daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, büyük bir yolsuzluk iddiasıyla gündeme bomba gibi düştü.

Anjiyografi Ünitesi’nde görevli personel, tekniker ve doktorlardan oluşan bir grubun, hastalara kullanılmayan ve değeri hasta başına en az 100.000 TL’yi bulan malzemeleri fatura edip, bu malzemeleri depodan çalarak özel hastanelere ve yurtdışına sattığı ileri sürüldü.

GİZLİ SORUŞTURMA VE DEVASA BOYUT

Serkan Tanyıldızı’nın özel haberine göre, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine başlatılan gizli soruşturma, vurgunun boyutunun tahminlerden de büyük olduğunu ortaya çıkardı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, Anjiyografi Ünitesi’ne giren her hastaya kullanılmayan malzemeler fatura edildiği ve bu malzemelerin daha sonra depodan çalınarak yurt içi ve yurt dışına satıldığı iddia edildi.

GECE BASKINI VE GİZLİ DEPOLAR

Hastaneye gece vakti yapılan bir baskınla gizli depolarda milyonlarca liralık malzemenin saklandığı ve bu malzemelerin depo kayıtlarında yer almadığı da ileri sürüldü.

BAŞHEKİMLE İLGİLİ İDDİALAR…

Olayla ilgili bireysel suç duyurusunda bulunan bu doktorların hamlesinin ardından Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Ö.F.Ç.’nin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevden alınıp başka hastanede görevlendirildiği ancak araya birilerinin girmesi sonrasında görevden alınma kararının iptal ettirildiği öne sürüldü.

“HER YOLU DENİYOR”

Görevine devam ettiği hatta yolsuzluk soruşturmasında şüpheli olarak ifade bile verdiği belirtilen başhekimin dosyanın kapatılması için her yolu denediği, yolsuzluğa karşı çıkan ve ifade veren hekim ve personele mobbing uyguladığı, sebepsiz yere görevden alıp görev yeri değişikliği yaptırdığı ileri sürülüyor.

HABERLER  HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı’ndan Viranşehir’deki gözaltılara ilişkin açıklama
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.