enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Bisiklet tutkunları bu kez Prof. Dr. Klaus Schmidt için pedal çevirdiler.

Bisiklet tutkunları bu kez Prof. Dr. Klaus Schmidt için pedal çevirdiler.
29.07.2024 09:15
0
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’yi yaptığı kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt’in ölümünün 10. yıl dönümünde, anısına düzenlenen özel bisiklet etkinliği büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 5’incisi düzenlenen anma etkinliği kapsamında bisiklet tutkunları Alman Arkeloğ Prof. Dr. Klaus Schmidt’in yaşadığı evde bir araya geldikten sonra ‘’Klaus Schmidt’in İzinde Göbeklitepe’ye Pedallıyoruz” bisiklet etkinliğine start verdiler.

Kent merkezinde yola çıkan 100 kişilik bisikletli grup, yaklaşık 20 kilometre boyunca pedal çevirerek Göbeklitepe’ye ulaştı. Bisiklet tutkunları Göbeklitepe ören yerini gezme imkanı buldular.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Merve Ofluoğlu, “Biz bu etkinliği her sene daha kapsamlı ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Çünkü Göbeklitepe bizim dünyaya açılan yüzümüz ve bunu bize kazandıran Klaus Schmidt’i her zaman rahmetle anıyoruz ve ismini de anmaya devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan da, Prof. Dr. Schmidt’in Göbeklitepe başta olmak üzere insanlık tarihine yaptığı katkılar vurgu yaptı.

Prof. Dr. Klaus Schmidt’in bilim dünyasında bıraktığı derin izlerin ve Şanlıurfa’daki etkisinin hatırlatıldığı etkinlik, katılımcılardan büyük takdir topladı.

Göbeklitepe’de yürüttüğü kazı çalışmaları ve elde ettiği bulgularla tarihe ışık tutan Prof. Dr. Klaus Schmidt, 2014 yılında hayatını kaybetmişti.

HABERLER  Mame Diouf, Hatayspor’da
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.