enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni dönem başlıyor!
04.06.2023 20:24
0
A+
A-

Türkiye’de tapu sahiplerini çok yakından ilgilendiren bir uygulama resmen devreye giriyor. Daha önce kararlaştırılan ama başlamayan uygulama 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak. Vatandaş artık tapu işlemlerini noterlerde de yapabilecek.

Türkiye’de tapu sahiplerini çok yakından ilgilendiren bir uygulama resmen devreye giriyor. Daha önce ilgili yasal düzenleme yapılmasına rağmen yürürlük tarihi olarak 1 Temmuz 2023 olarak belirlenen uygulamanın başlamasına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar tapu devir işlemleri için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde sıra beklemek derdinden kurtulacaklar. Artık tapu devir işlemlerini noterler de yapabilecekler.

NOTERDE TAPU İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Vatandaşlar gayrimenkullerini satmak için anlaşma sağladıklarında tapu devir işlemleri yoğunluktan dolayı uzun sürebiliyordu. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri bu hizmeti veriyorlar ama yoğunluk olunca randevu almak zor oluyordu. 1 Temmuz’dan itibaren vatandaşlar noterlerden randevu alarak tapu devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Vatandaşlar gayrimenkul satışı için anlaşma sağladıklarında noterden randevu alacaklar. Randevu saatinde alıcı ve satıcı noterde bir araya gelecek ve tapu devir işlemi güvenli bir şekilde yapılacak. Noterler kurulan yeni sistem ile tapu kayıtlarına erişebilecekler. Dolayısıyla herhangi bir güvensiz işlem yapılması mümkün olmayacak. İşlem tamamlandığında noter tarafından vatandaşa direkt olarak tapu verilmeyecek. Geçici bir belge alacak olan vatandaşlar bu belge ile tapularını alabilecekler.

HEM HIZLI HEM GÜVENLİ TAPU DEVRİ

Tapuda yeni dönemin başlaması ile beraber tapu işlemleri de çok hızlı bir şekilde yapılabilecek. Uzmanlara göre tapu işlemleri en az 5 kat daha hızlı yapılabilecek. Noterlerin devreye girmesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin iş yükü de hafifleyerek vatandaşlara daha hızlı hizmet verme olanağı bulunacak. Ayrıca noterde tapu işlemi yapmak ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde işlem yapmak arasında güvenirlik açısından bir fark olmayacak. Noterler de güvenli tuğu devir işlemi hizmeti sunacaklar.

HABERLER  Akçakale'de yeni Ziraat Odası Başkanı seçildi!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.