enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4759
EURO
36,1819
ALTIN
2.953,88
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Minik hasta, Harran Üniversitesi Hastanesi’nde şifa buldu!

Minik hasta, Harran Üniversitesi Hastanesi’nde şifa buldu!
02.11.2023 10:26
0
A+
A-

Yaptığı başarılı operasyonlarla bölge halkının umudu olan Harran Üniversitesi hastanesi, başarılarına her gün bir yenisini daha ekliyor. Son olarak işitme tanısı konulan hasta da sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından birçok kıdemli doktorun geri döndüğü üniversite hastanesinde, sensörinoral işitme kaybı tanısı konan 2 yaşındaki minik hasta, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Harran Üniversitesi hastanesi başarılı operasyonlarına devam ediyor.  Her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı tanısı konan 2 yaşındaki M. Yusuf Yıldırım adlı minik hastaya yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen tarafından yapılan muayene sonrası 2 yaşındaki M. Yusuf Yıldırım’ın her iki kulağında sensörinoral işitme kaybı yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. İsmail İynen tarafından ameliyata alınan minik M. Yusuf Yıldırım yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Ameliyatın ardından hastanın durumuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. İynen, “2 yaşındaki minik hastamız M.Yusuf Yıldırım hastanemize kulaklarının duymaması şikayeti ile getirildi. Yapılan muayene sonrası hastamızın her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı tanısını koyduk. Minik hastamıza iki taraflı koklear implant (biyonik kulak) ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bir ay sonra kokleaer implantin dış parçası takıldıktan sonra hastamız işitmeye başlayacaktır. Zaman içinde hastamız hem konuşma hem de işitme yönünden normal işiten bireylerden farkı olmayacaktır” dedi.

“Dünyada ve ülkemizde her 1000 çocuktan 1’i işitme kaybıyla doğmaktadır” diyen Prof. Dr. İynen
“Koklear implant (biyonik kulak) hasar görmüş iç kulağın işitme fonksiyonunun yerine getirilmesi için kullanılan iç ve dış parçadan oluşan cerrahi işlem gerektiren elektronik bir cihazdır. Koklear İmplantasyon ileri ve çok ileri düzeydeki sensörinöral işitme kayıplarında uygulanmaktadır. Hastaların büyük bir kısmını doğuştan işitme kayıplı hastalar oluşturmakta olup, birçok hasta yeni doğan işitme taraması sonucunda tespit edilmektedir. Dünyada ve ülkemizde her 1000 çocuktan 1’i işitme kaybıyla doğmaktadır. Bu oran doğumdan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebekler arasında %2 ile %4 seviyesine yükselmektedir. Tespit edilen işitme kaybının birçok nedeni varken genetik geçiş ön planda yer almaktadır. Bölgemizde hem akraba evliliğinin hem de doğum oranının yüksek olması ile işitme kayıplı bebek oranını da artırmaktadır. Doğuştan iki kulağında ileri ve çok ileri sensörinöral işitme kaybı olan ve iç kulak yapısının ve işitme sinirinin normal olduğu, ek bir engelin olmadığı, 1 yaşında implant cerrahisinin uygulandığı ve iyi eğitim (rehabilitasyon) verilen hastalarda başarı oranı oldukça yüksektir. Bu işitme kayıplı bireyler koklear implant takılmadığı takdirde normal işitme cihazlarından fayda göremeyecek ve halk arasında sağır ve dilsiz olarak isimlendirilecektir. Halbuki koklear implant uygulanan bu hastaların yaşamlarında normal bireylerden konuşma ve akademik başarı açısından farkı kalmamaktadır.” Diye konuştu.

HABERLER  Sağlık Bakanı Koca, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Türkiye geneli verileri açıkladı

Prof. Dr. İynen, koklear implant her yaş grubunda meydana gelen çok ileri ve çok ileri düzeydeki sensörinöral işitme kayıplarında işitme cihazından çok az ya da hiç fayda görmeyen kişilerde de başarı ile uygulandığını sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, “Şanlıurfa’nın en önemli sağlık tesislerinden olan hastanemizde, hastalarımıza şifa dağıtmaya devam ediyoruz. 2 yaşında minik bir hastamızın kulaklarında duyma ile ilgili sıkıntı vardı. Doktorlarımızın teşhisi sonrası ameliyata alınan hastamızın operasyonu başarılı bir şekilde yapıldı. Ben ameliyatı gerçekleştiren hastanemiz Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen ve ekibine teşekkür ediyorum. Harran Üniversitesi hastanesi olarak hastalarımıza şifa dağıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.