enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,0683
EURO
38,0412
ALTIN
2.838,40
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Borsa İstanbul’da haftaya sert düşüşle başlangıç: Devre kesici devreden çıktı

Borsa İstanbul’da haftaya sert düşüşle başlangıç: Devre kesici devreden çıktı
05.08.2024 10:36
0
A+
A-

Borsa İstanbul, yeni haftaya küresel piyasalardaki olumsuz havayla uyumlu bir şekilde sert bir düşüşle başladı. BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 6,72’lik düşüşle 9.769,69 puana gerileyerek yatırımcıları endişelendirdi.

Devre Kesici Devreden Çıktı

Açılışta yaşanan sert düşüş nedeniyle BIST 100 endeksinde kayıpların yüzde 5’i aşması sonucu endekse bağlı devre kesici devreye girdi. Ancak kısa bir süre sonra devre kesicinin devreden çıktığı ve işlemlerin yeniden başladığı bildirildi.

Küresel Piyasalardaki Resesyon Endişesi Etkiliyor

Borsa İstanbul’daki bu sert düşüşün ardında, ABD’de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesi ve küresel piyasalardaki olumsuz havanın etkili olduğu belirtiliyor. Özellikle Asya piyasalarında yaşanan tarihi düşüşler, bu endişelerin boyutunu gözler önüne seriyor.

Gözler Enflasyon ve PMI Verilerinde

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon verilerinin yanı sıra Avrupa ve ABD’de açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve Avro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Sentix yatırımcı güven endeksinin yakından takip edileceğini belirtiyor.

Teknik Görünüm

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.450 ve 10.400 puan seviyelerinin destek, 10.700 puanın ise direnç konumunda olduğu ifade ediliyor.

HABERLER  Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.