Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İl Jandarma Komutanlığı, “Nitelikli Suçlardan Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Yapılan Çalışmalar” kapsamında firari bir ismin daha izini sürdü.
Hakkında farklı suçlardan verilmiş ve kesinleşmiş 10 yıl hapis cezası bulunan B.İ. isimli şahsın Viranşehir ilçesinde olduğu tespit edildi. Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 16 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen titiz takip ve operasyonel faaliyetler sonucunda şahıs kıskıvrak yakalandı.
Gözaltına alınan B.İ., jandarmadaki yasal işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şahıs, cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.
Valilik açıklamasında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nın suç ve suçluyla mücadelesinin kararlılıkla sürdüğü vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
“Nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalara hız kesmeden devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”