enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğünden uyarı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü üreme döneminde olan hayvanların rahatsız edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğünden uyarı
11.06.2020 16:14
0
A+
A-

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü üreme döneminde olan hayvanların rahatsız edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açılmada, Türkiye’nin birçok yaban hayvanı barındıran ve çok zengin habitatlara ve coğrafyaya sahip ender ülkelerden biri olduğu belirtildi.

Baharın ilk ayları ve Temmuz ayına kadar hayvanların üreme dönemi olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye’de ve ilimizde üremelerini gerçekleştiren bu türler genellikle baharın gelmesiyle farklı habitatlarda üreme faaliyetlerini gerçekleştirirler. Özellikle ilk aylardan başlayarak temmuz ayına kadar olan zaman dilimi üreme dönemleridir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezimize yuvadan düşen, yuvayı erken terk eden kuş türleri ile çevresel etkilerle öksüz kalmış yavru memeli yaban hayvanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu merkezimizde çok özel şartlarda bakım ve beslenmeleri yapılmakta ve doğaya dönebilecek olgunluğa geldiklerinde yeniden yaşam alanlarına bırakılmaktadırlar. Özellikle üreme dönemi olan bu aylarda vatandaşlarımızdan ricamız yaban hayvanlarını mümkün olduğunca rahatsız etmemeleridir.”

HABERLER  Şanlıurfa'da Eşi ve çocukları tarafından terk edilen adamın dramı yürek burktu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.