enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Son Dakika; Deprem Uzmanı Urfa İçin Konuştu

Profesör Doktor Naci Görür, Şanlıurfa’nın deprem riski ile ilgili tahminlerde bulundu. Bugüne kadar bilimsel öngörülerin de yanılmayan Prof. Dr. Naci Görür, Urfa’da son deprem riskini yorumladı.

Son Dakika; Deprem Uzmanı Urfa İçin Konuştu
20.06.2020 18:15
0
A+
A-

Profesör Doktor Naci Görür,  Şanlıurfa’nın deprem riski ile ilgili tahminlerde bulundu. Bugüne kadar bilimsel öngörülerin de yanılmayan Prof. Dr. Naci Görür, Urfa’da son deprem riskini yorumladı.

Şanlıurfa’da doğrudan deprem riskini açık bir şekilde değerlendiren Görür, “Şanlıurfa Gazibey mevkiinde 4.3 lük bir deprem oldu. Eğer depremin lokasyonu yanlış değilse bu lokasyona en yakın fay boz of aydır. Bu ve buna paralel bir fayın etkisiyle oluşmuş olabilir. Şanlıurfa Arap platformu üzerindedir. Depremlerden doğrudan pek fazla etkilenmez.” dedi.

Şanlıurfa’nın daha çok kuzey fay hatlarından gelebilecek sarsıntılardan etkileneceğini belirten Görür, “Kuzeyindeki Bitlis Zagros buluşacak depremleri ağırlıklı olarak hisseder. Ayrıca bu platformu yer yer kesen küçük doğrultu atılımlı aylardan etkilenir bu yöremiz deprem bakımından görecek güvenlidir.” diye konuştu.

HABERLER  Urfa'da pazarda mevsimi olan sebze ve meyvelerinin yanına yaklaşılmıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.