enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5870
EURO
35,0160
ALTIN
2.457,67
BIST
9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da devlet desteğiyle kurulan fabrikaların sayısı artıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uygulanan desteklerden faydalanan kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da, Organize Sanayi Bölgesinde son 3,5 yılda 209 fabrika faaliyete başlayarak istihdama katkı sundu.

Şanlıurfa’da devlet desteğiyle kurulan fabrikaların sayısı artıyor
25.06.2020 11:02
0
A+
A-

 Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uygulanan desteklerden faydalanan kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da, Organize Sanayi Bölgesinde son 3,5 yılda 209 fabrika faaliyete başlayarak istihdama katkı sundu.

Geçmiş yıllarda terör nedeniyle sosyal ve ekonomik hayatta sıkıntı yaşanan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, son dönemlerde ise yatırım ve istihdamla anılıyor. 

Güneydoğu illeri için sağlanan destekler, bölgenin önde gelen kentlerinin başında yer alan Şanlıurfa’da istihdama katkı sunuyor.

Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına katkı sunmak isteyen yatırımcıya ve üreticiye destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan avantajları kullanmak isteyen çok sayıda iş adamı, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde son 3,5 yılda çeşitli ölçeklerde 209 fabrika açtı.

Açılan fabrikalar sayesinde yaklaşık 14 bin kişi için yeni istihdam sağlandı.

– “Tekstil ve ayakkabıcılık öne çıkan sektörler”

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yunus Emre Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin alan bakımından en büyük ilk 10 organize sanayi bölgesinden birine sahip olduklarını söyledi.

Bir çok ayakkabı firmasının kentteki Organize Sanayi Bölgesinde yeni fabrikalar kurarak çalışmalarına başladığını ifade eden Aksu, ilerleyen dönemde yeni fabrikaların da bölgeye kurulmasını planladıklarını belirtti.

Devletin destek ve teşvikleri sayesinde sanayide ciddi bir hareketliliğin yaşandığına dikkati çeken Aksu, “Teşvik ve desteklerden faydalanmak isteyen yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge kentlerinin başında Şanlıurfa geliyor. Tekstil ve ayakkabıcılık öne çıkan sektörlerin başında geliyor, daha çok bu alanlara ilişkin yatırım müracaatları oluyor.” dedi.

Aksu, son yıllardaki yatırımların da katkısıyla şu an yaklaşık 28 bin kişinin bölgede istihdam edildiğini bildirerek, yeni yatırımlarla bu sayının hızla artacağını söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Peltek de Türkiye’nin son yıllarda ciddi manada bir büyüme içinde olduğunu söyledi. 

HABERLER  Baro başkan adayı reşit tartış listesini açıkladı

Her bakanlığın işsizliğin istihdama dönüştürülmesi için ayrı ayrı yatırım fırsatı sunduğunu vurgulayan Peltek, yerelde de valilik, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Oda iş birliğiyle yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlandığını ifade etti.

Devletin sağladığı desteklerin hızla yatırıma dönüşmeye başladığını anlatan Peltek, bu sayede istihdamın da arttığını kaydetti.

Peltek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyularak bölgede üretimin sürdürüldüğünü anlattı.

Bölgede 13 yeni fabrika için de altyapısı hazır alan olduğunu aktaran Peltek, buranın da yatırımcısını beklediğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.