enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5282
EURO
34,7884
ALTIN
2.425,52
BIST
9.721,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Başkan Koçak: “Tarım işçileri olmazsa tarım olmaz”

Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı Aksaray’a gelen binlerce tarım işçisi tarlalarda çalışarak tarımsal faaliyetlerin sürdürüyor.

Başkan Koçak: “Tarım işçileri olmazsa tarım olmaz”
01.07.2020 21:13
0
A+
A-

Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı Aksaray’a gelen binlerce tarım işçisi tarlalarda çalışarak tarımsal faaliyetlerin sürdürüyor.


Tarım ve hayvancılık sektöründe ülke genelinde üretimden kaliteye ön sıralarda yer alan Aksaray’a büyük çoğunluğu Şanlıurfa’dan olmak üzere her yıl binlerce tarım işçisi geliyor. Arazilerde çalışmak için gelen yaklaşık 10 bin tarım işçisi yaz mevsimi boyunca tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlarken, işçiler kentteki tarım ve hayvancılık faaliyetleri açısından büyük önem arz ediyor.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarlaların asıl sahiplerinin tarlalarda çalışan tarım işçileri olduğunu, tarım işçileri olmazsa tarımın olmayacağını belirterek, “Aksaray’ımız tarım ve hayvancılık kenti. Kent nüfusunun yüzde 80’i tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Yılda yaklaşık 10 bin Şanlıurfalı tarım işçisi Aksaray’a geliyor. Burada ayçiçeğinden pancara, patatese kadar her türlü tarım işlerini yapıyorlar. Aksaray genelinde tarlalara baktığımızda işçilerin yüzde 50’sini Şanlıurfalı tarım işçileri oluşturuyor. Biz de Ziraat Odası olarak tarım işçilerinin her zaman yanında oluyoruz” dedi.

HABERLER  Fakıbaba-Akşener görüşmesinde "Yumurtalı köfte" detayı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.