enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5485
EURO
34,8870
ALTIN
2.438,19
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

BİZİM COĞRAFYAMIZDA KADIN OLARAK EŞİNİN VE OĞLU(LARI) NIN NAMUSU OLMAK

27.07.2020 20:19
0
A+
A-

Aslında dünyanın heryerinde küfür kadın üstünden edilir. Aramizda ki fark ; bizim coğrafyamız da kadının taşıdışı yükün ağırlığıdır. Urfa da, Bitlis de, Gaziantep de, Malatya da vb. kadın evindedir. Maalesef hala üretime direk değil endirekt katkı sağlarlar.

Aslında dünyanın heryerinde küfür kadın üstünden edilir. Aramizda ki fark ; bizim coğrafyamız da kadının taşıdışı yükün ağırlığıdır. Urfa da, Bitlis de, Gaziantep de, Malatya da vb. kadın evindedir. Maalesef hala üretime direk değil endirekt katkı sağlarlar.

Çoğunlukla evdedirler ama öyle sizin görüp bildiğiniz kadar basit değil. Onlar eşlerine saygıda kusur etmezken, eşlerinin ailelerine ve kendi ailelerine de destek olmak ve bu sırada çocuk doğurup büyütmek zorundadır. Ekmeği yapar, kışlık hazırlığı üstlenir, tarlada çalışır, koyunu kırpar, hayvanları sağar ve bu arada verdikleri emek ve zaman onlara yaşamı, kendilerini unutturacak kadar zorlaştırmıştır. Oysa sosyal hayatta üretime ve siyasete aktif katılan eşler üstünden bir kez daha ağır bir yükün altına girmişlerdir. Eşi askere giden kadın yada hapise giren, karşı kutuplarca hedef seçilir. Onun emeği çalışkanlığı hatta analığı düşünülmeksizin onun namusu üstünden saldırılır  eşine, kardeşine, babasına.

Namus, ataerkilliğin devamlılığının sağlanmasında kullanılmaktadır. Namus üzerinden edilen küfürler de erkeğin kadın tahakkümünü bir meşrulaştırma aracıdır. Şimdilerde erkeğin diğer erkeğe küfrü de karısı ve kız çocuğu üzerinden yapılarak erkekleri tahakküm altına almaktadır. Üstelik müslüman toplumlarda küfrün dinen tamamen yasaklanmasına rağmen.

Son günlerde bolca tanık olduk. Eşleri yüzünden kadınlıkları ve namusları aşağılanarak taciz edilmesine kadınların. Geçmiş yıllarda Sayın Süleyman Demirel`in eşi Nazmiye hanıma da benzer tacizler fıkralar üzerinden yapılmıştı. Şimdilerde Sayın Başak Demirtaş eşi Selahattin Demirtaş üstünden sosyal medyada küfürlerle aşağılandı. En son Hazine Bakanımız Sayın Berat Albayrak ın eşi Esra Erdoğan Albayrak a çok ağır hakaretler edildi. Eşimizin yada babamızın, kardeşimizin mesleği yada siyasi hayatı nedeniyle kadınlığımıza, anneliğimize küfür edilemez. Bizler siz erkekleri doğurup büyütenler olarak hiçbir neden yada kimlikden ötürü hakaret ve küfrü hak etmiyoruz ve kabullenmiyoruz.

HABERLER  ESKİ KÜLTÜRLERDEN GÜNÜMÜZE ZAMAN YOLCULUĞU !

Hz.Muhammet (S.A.V.) den beri eşler iftira ve küfürle mücadele etmiştir. Hz.Aişe ye de malum iftiralarla hayatı karartılmıştı. Bu günün toplumun da artık insanca ve erkek yada kadın namusu üzerinden küfür ve tacize uğramamalıdır. Konuşarak her konunun çözümünü bulabileceğimize olan inancımla aydınlık bir dünya da tertemiz konuşan çocuklar yetiştirebilmek umudumu dile getirmeliyim.

Bu ilk yazım bir tanışma niteliğinde olduğundan uzatmayacağım. Pek çok farklı konuda görüşmek ümidiyle. Ataerkil dünyamızda ki erkeklerimizin kendini daha güçlü ve açık diyaloglarla ifade edeceği ve bizlerin küfür yerine konuşup fikir alabilecekleri hayat arkadaşları, anneler olduğumuza ikna olacağı günlere sağlık ve sevgi ile…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.