enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’nın saygın alimlerinden Molla Sabri Yazar’ın sağlık durumu iyiye gidiyor

Şanlıurfa’da Coronavirus tedavisi gören Molla Sabri Yazar’ın sağlık durumunun iyiye gittiği ve tüm Müslümanlardan dua talep ettiği öğrenildi

Şanlıurfa’nın saygın alimlerinden Molla Sabri Yazar’ın sağlık durumu iyiye gidiyor
31.08.2020 18:41
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Coronavirus tedavisi gören Molla Sabri Yazar’ın sağlık durumunun iyiye gittiği ve tüm Müslümanlardan dua talep ettiği öğrenildi.

Coronavirus belirtileri üzerine test yaptıran Şanlıurfa’nın saygın âlimlerinden Molla Sabri Yazar, testinin pozitif çıkması üzerine Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Molla Sabri Yazar’ın, eşi ve aile fertlerinin Covid-19 testleri pozitif çıkmıştı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Yazar’ın birkaç güne kadar taburcu edileceği öğrenildi.

Seyda Sabri Yazar kimdir?

1937 yılında Elâzığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca’yı öğrendi.

1953 senesinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet’in yanında okumaya başladı. Bu zat, tarikatı bırakarak Risale-i Nurların okunmasına ve hizmetine başladı. Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı.

1966 yılında Lice’nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camii’nde imamet vazifesine devam etti.

Molla Yazar, daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli oldu. 

HABERLER  Vali Erin korona virüs denetimlerine katıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.