enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da Engelsiz Down Cafesi hizmette

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Oyun Dünyası alanı içerisinde Engelsiz Down Cafe hizmete açıldı.

Şanlıurfa’da Engelsiz Down Cafesi hizmette
01.09.2020 12:51
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Oyun Dünyası alanı içerisinde Engelsiz Down Cafe hizmete açıldı.


Büyükşehir Belediyesine ait Engelli Koordinasyon Merkezinde çeşitli eğitimleri alarak yetiştirilen down sendromlu çocukları istihdama kazandırmak için açılan kafede, down sendromlu gençler ve çocuklar değişmeli olarak komilik, kasiyerlik işlerde görev alıyor. Kafenin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Amacımız, bu özel insanları sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve onlara iş deneyimi kazandırmak. Fırsat verildiğinde onların da çalışabildiğini, üretime katkı sağlayacağını hatta aldıkları maaşla ailelerine destek olabileceğini göstermiş olacağız” dedi.


Şanlıurfalıları nezih bir ortamda açılan bu kafeye davet eden Beyazgül, “Burada engelsiz kardeşlerimizin çalışacağı bir alan açtık. Son zamanlarda onlara engeli koyan bizleriz veya zihinlerimizde engel koymuşuz şimdi görüyoruz ki onlar engel tanımıyor. Eğer duygularınızın harekete geçmesini istiyorsanız, sevginizin ortaya çıkmasını istiyorsanız, bu engelsiz çocuklarımızla temasınızı daha fazla arttırmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Görme Engelli Ruşendil (Kalp Göziyle Görenler) grubunun sahne aldığı engelsiz cafenin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, cafede istihdam edilen down sendromlu gençler ve diğer davetliler ile yaptı. Etkinlikle birbirinden güzel eserler seslendiren Görme Engelli Ruşendil grubu dinleyenlerin beğenisini aldı.


Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, davetliler ile down sendromlu gençlerin aileleri katıldı.

HABERLER  Şanlıurfa’da yeni süreçte uygulanacak temel usul ve esasları belirlendi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.