enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Yeşildirek kentsel dönüşüm proje çalışmaları başladı

YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yeşildirek kentsel dönüşüm proje çalışmaları başladı
05.09.2020 08:36
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 270 bin metrekare alanda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 40 bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.
Eski Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin startı verildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince öncelikle alandaki ağaçların birçoğu kesilmeden kökünden çıkarılarak taşındı, daha sonra ise temel atma çalışmalarıyla birlikte hummalı bir inşaat süreci başladı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile inşaat alanına giderek, çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "20 yılı aşkın zamandır süre gelen Yeşildirek Kentsel Dönüşüm sorununa neşteri vurduk" dedi.
Beyazgül, "Haliliye İlçemizin kanayan yarası olan kentsel dönüşüm projesi için ketsel dönüşüm yapılacak mı diye soruluyordu. Göreve geldiğimiz zaman ilk ele aldığımız konulardan biri oldu. Çevre Şehircilik Bakanımız ve TOKİ ile temaslarımızı sıkılaştırdık burada Büyükşehir Belediyemize ait yedi dönümlük bir yeşil alan vardı, bunun karşılığında biz Eyüp Nebi’de sabır evlerini aldık ve sabır evlerini şuan da halkımızın hizmetine sunmak için ihalesini de yaptık, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldıktan sonra halkımızın hizmetine sunulacaktır" diye konuştu.
Yeşildirek Kentsel Projesinin birinci etap çalışmalarıyla 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 iş yeri yapılacak. Belirli bir aşamaya geldikten sonra buradaki kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede vatandaşlarımız ile temasa geçilerek takas işlemleri başlatılacak.

HABERLER  Şanlıurfa’da yangın sonrası patlama, yaralılar var
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.