enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Başkan Albayrak vaatlerini bir bir gerçekleştiriyor

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde 1979 yılında yapılan ve o günden sonra 40 yıl sonra Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın girişimiyle genişletilme çalışması başlayan Böğürtlen-Otoban arasındaki 9 kilometrelik yolda genişletme çalışması sürüyor.

Başkan Albayrak vaatlerini bir bir gerçekleştiriyor
06.09.2020 18:15
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde 1979 yılında yapılan ve o günden sonra 40 yıl sonra Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın girişimiyle genişletilme çalışması başlayan Böğürtlen-Otoban arasındaki 9 kilometrelik yolda genişletme çalışması sürüyor.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın en büyük seçim vaadi olan ve geçtiğimiz yıl yapımı gerçekleştirilen Halfeti-Birecik arasındaki 26 kilometrelik yola ilave olan 9 kilometrelik yolda çalışmalar tam hız sürüyor.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, seçim vaatlerini bir bir yerine getiriyor. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi Başkan Albayrak ile gelişim ve dönüşümünü sürdürüyor.

İlçenin kanayan yarası haline gelen ve yer yıl 1 milyonu aşkın turistin geçiş güzergahı olan Halfeti-Birecik arasındaki 25 kilometrelik yolun yapım çalışmaları geçen yıl tamamlanmıştı.

Bu yılda Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın girişimiyle 9 kilometre uzunluğu olan ve 8 metre genişliği olan yolda 40 yıl sonra genişletilme çalışması başlatıldı. 8 metrelik yol başkan Albayrak’ın girişimiyle 16 metre genişliğe çıkarılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şeref Albayrak, yolun Halfeti ilçesine hayırlı olması dileğinde bulundu. Böğürtlen Otoban arasındaki 9 kilometrelik yolun genişletilmesi, Böğürtlen yol ayrımından Halfeti’ye kadar uzanan 26 kilometrelik yol çalışmasında ikinci kat asfalt seçim çalışmasının devam ettiği bilgisini veren Albayrak ‘’Bu yol Halfeti ilçemizi otobana bağlayan turizm yolumuz. Seçimden önceki en büyük vaatlerimizden birisi, bu yolun bir an önce bitirilmesiydi. Karayolları bölge müdürlüğümüzün bize destek olması nihayetinde, geçtiğimiz yıl 16 milyon TL’lik bir yatırım ile bu yılda yaklaşık 9 milyon TL’lik yatırımla toplam 25 milyon TL bu yolun yapımı için harcanmış durumda.

Şuan fiziki gerçekleşmesi yüzde 50 civarında. İnşallah önümüzdeki 45-50 gün içerisinde eski Halfeti’den Birecik otoban girişine kadar yolumuzun hepsi tamamlanmış olacak. Böğürtlen-Otoban arasındaki 10 kilometrelik kısımdaki yol genişletme çalışması da devam edecek. Bu yol en son 1979 yılında açılmış. 40 yıl sonra bu 8 metrelik yolu 16 metreye kavuşturduk.

HABERLER  Şanlıurfa’da Kısıtlama öncesi trafikte gerginlik, sürücüler sopaları çıkarttı

Vatandaşlarımız için Halfeti’miz için her zaman çalışmaya devam ediyoruz. 2023 hedeflerimi kapsamında otoban bağlantısını sıcak asfalt şeklinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Yolun yapımında emeği geçen Karayolları bölge müdürlüğümüze, hükümetimize ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.’’​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.