enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5140
EURO
34,8025
ALTIN
2.431,03
BIST
9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da Nostaljik minibüs gençlerin ekmek kapısı oldu

BİR ZAMANLAR TRAFİKTE ADINDAN SÖZ ETTİREN MİNİBÜSLER ŞİMDİ İSE ŞANLIURFA’NIN SİVEREK İLÇESİNDE GENÇLERİN EKMEK KAPISI OLDU.

Şanlıurfa’da Nostaljik minibüs gençlerin ekmek kapısı oldu
03.10.2020 09:03
0
A+
A-

Bir zamanlar trafikte adından söz ettiren minibüsler şimdi ise Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gençlerin ekmek kapısı oldu.

Gençler tarafından uygun bir fiyatla alınarak ilçe merkezine getirilen nostaljik araçlarda köfte, ızgara ve kumru gibi çeşitli yemek türleri yapılıyor. Gece geç saatlere kadar vatandaşlara hizmet veren nostaljik araçlar, gençler için yeni bir ekmek kapısı oldu. Daha önce işsiz olduğu için başka illerde çalışmak zorunda kaldığını belirten 23 yaşındaki Yusuf Gez, nostaljik bir araç alarak kendi iş yerinin sahibi olduğunu belirterek, ’’Yıllarca gurbete çalışmaya gitmek zorunda kalıyordum. En son Antalya’ya çalışmaya gittiğimde böyle bir işin yapıldığını gördüm.

Neden bizim memlekette de yapılmasın diye düşündüm ve 20 bin Türk Lirası’na İstanbul’dan bulduğum nostaljik aracı Siverek’e getirip çalışmaya başladım. Borçla başladığım işimi kurarak insanlarımızın rahat, güvenli ve sağlıklı bir şekilde zamanlarını geçirebileceği bir ortama kavuşturdum. Yaklaşık 6 aydır işlerimiz çok şükür iyi gidiyor. Pandemi süreci tabi ki bizi de etkiledi. Gündüzleri genellikle çalışmıyoruz ama gece geç saatlere kadar vatandaşların da ilgisi olduğu için hizmetimize devam ediyoruz" dedi.

Yaptığım iş ile geçimimi sağlıyorum

Kumru ve köftecilik iş yerini işleten bir çocuk babası 23 yaşındaki Yusuf Gez, "Çalışmanın ne ayıbı var ne de yaşı. Ben genç olabilirim. Bazı arkadaşlarım bu işi yapmaktan çekiniyorlar. Çalışmak kadar güzel bir şey yoktur. Çok şükür bu işle ailemi geçindiriyorum. Bu işi yapmaktan ve mesleğimi yürütmekten gurur duyuyorum’’ şeklinde konuştu.

Vatandaşların uğrak yeri haline geldi

Daha önce ilçede böyle yerlerin olmadığını belirten Turan Açık ise "Köfte ve kumru yiyecekleri gençler için maddi olarak uygun bir fiyat oluyor. Genellikle gece geç saatlere kadar açık olduğu için uğrak bir yer. Nostaljik olarak da güzel bir ortam. Hem dinleniyoruz hem de böyle güzel bir ortamda yemek yeme imkanımız oluyor. Genç esnafımızın emek vererek hazırladığı bu güzel ortamdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERLER  Urfa'da hava nasıl olacak?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.