enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfalı sabuncu, 63 çeşit doğal sabun üreterek satıyor (Videolu)

Şanlıurfa’da 15 yıldır kendi imalathanesinde ürettiği sabunları satan Mehmet Bozan Kuş, pandemi döneminde sabuna talebin arttığını söyledi.

Şanlıurfalı sabuncu, 63 çeşit doğal sabun üreterek satıyor (Videolu)
05.10.2020 10:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 15 yıldır kendi imalathanesinde ürettiği sabunları satan Mehmet Bozan Kuş, pandemi döneminde sabuna talebin arttığını söyledi.

Eyyübiye İlçesi Sarayönü Caddesi’ndeki işyerinde doğal sabun satan “Sabuncu Sofi” lakaplı Mehmet Bozan Kuş, organik, rengârenk, mis gibi kokan sabunlarla, birçok cilt hastalığının iyileşmesine vesile oluyor.

Şanlıurfa’nın trafik plakasının 63 olmasından dolayı 63 çeşit doğal sabun ürettiğini söyleyen Kuş, özellikle bıttım, defne, saf zeytinyağlı ve eşek sütlü sabunlara ilgilinin fazla olduğunu söyledi.

15 yıllık tecrübesiyle kalitesini kanıtladığını vurgulayan Kuş, Türkiye’nin dört bir yanından sipariş aldığını vurguladı.

Pandemi döneminde sabun satışlarının arttığını belirten Kuş, ürettiği doğal sabunların cilt hastalıklarına iyi geldiğini dile getirdi.

“Hayvansal yağ ve katkı maddesi kesinlikle kullanmıyoruz”

Sabunlarını doğal zeytinyağından ürettiğini ifade eden Kuş, “Urfa’nın plakası 63 olduğu için 63 çeşit sabun üretiyoruz. İstersek daha çok sabun çeşidi üretebiliriz ama biz 63 çeşit sabunla yetindik. Sabunlarımızı zeytinyağından yapıyoruz başka yağ kullanmıyoruz. Ayrıca bitki yağları kullanıyoruz. Kendi imalatımızdır. Hayvansal yağ ve katkı maddesi kesinlikle kullanmıyoruz. 15 senedir buradayız kendimizi kanıtlamışız. Sabunlarımızı alıp kullananlar kalitemizi gördüğü zaman eşine, dostuna ve çevresine de tavsiye ediyor. Gelen müşterilerimizin yüzde 95’i tavsiye üzerine geliyorlar.” şeklinde konuştu.

“Eşek sütlü sabun;  yüz lekelerine, sivilcelere, aknelere, güneş lekesine iyi geliyor”

Bazı sabunlara ilginin fazla olduğunu vurgulayan Kuş, “Sabun çeşitlerimizin çok olmasına rağmen en fazla sattığımız 3-4 çeşit sabun var. Bunlar defne sabunu, bıttım sabunu, saf zeytinyağlı sabun ve bayanların ilgi gösterdiği eşek sütlü sabundur. Eşek sütlü sabun;  yüz lekelerine, sivilcelere, aknelere, güneş lekesine iyi geliyor. Düzenli kullanıldığı zaman teni de açıyor ve kırışıklığı da gideriyor. Bu özelliklerinden dolayı en çok sattığımız sabunların başında eşek sütlü sabun geliyor.” diye konuştu.

HABERLER  Haliliye Belediyesinden 7 ayrı noktada yol çalışması

“Fiyatlarımız geçen seneki fiyatlardır”

Sabunları çok uygun fiyata sattıklarını belirten Kuş, “Sabun fiyatlarını genelde aşağıda tutmaya çalışıyoruz. Sabunlarımızın çoğunun fiyatı geçen seneki fiyatlardır. Fiyat artışlarında kendi kârımızdan fedakârlık yapıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse düzgün para kazanamıyoruz. Gelen müşterilerimiz de fiyatların geçen seneki fiyatlar olduğunu söylüyorlar. Fiyatlarımızı artırmıyoruz, sadece kendi kazancımızdan fedakârlık yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Müşterilerimiz, sabunlarımızdaki kaliteyi görmeseler tekrar gelmezler”

Kaliteli sabunun malzemeye bağlı olduğunu vurgulayan Kuş, “Tüketici bunu pek fazla bilmez; çünkü piyasa bellidir. Bugün en düşük zeytinyağının kilosu 28 liradır. Adam kilosu 10 liraya zeytinyağlı sabun satıyor. Sen bu sabunda ne kullanıyorsun. Pişirme parası değil. Tabi ki bunu tüketici pek fazla bilmez. Zaten fazlada dikkate almıyorlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından sipariş aldıklarını belirten Kuş,  “PTT kargo ile çalışıyoruz. Şu anda Türkiye’nin birçok ilinden gelen siparişleri kargo ile gönderiyoruz. Biz bu sektörde kendimizi kanıtlamışız. Bizin sabunlarımız piyasa işi değildir. Müşterilerimiz, sabunlarımızdaki kaliteyi görmeseler tekrar gelmezler.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.