enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Urfa’nın acısı İrlanda Büyükelçisini yaktı

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ SONYA MCGUİNESS İSOTLARI KOKLUYOR

Urfa’nın acısı İrlanda Büyükelçisini yaktı
05.10.2020 14:44
0
A+
A-

Haliliye Belediyesi tarafından yardıma muhtaç vatandaşlar ile Suriyeli sığınmacılar için kurulan aşevinin bir yıllık giderlerini üstlenmek için kente gelen İrlanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sonya McGuinness, Şanlıurfa isotunun tadına bakarak aşevinde yapılan yemeklere tuz katıp servis kaplarına doldurdu. Yediği acı isottan ağzı yanan McGuinness, dakikalarca su içti.

Haliliye Belediyesi tarafından yardıma muhtaç Türk vatandaşları ile Suriyeli sığınmacılar için Şanlıurfa merkezde kurulan aşevine Avrupa’dan büyük bir destek geldi. İrlanda’nın bir yıllık giderlerini karşıladığı aşevine Birleşmiş Milletler, Uluslararası Göç Örgütü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu da destek veriyor. Aşevini ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya gelen İrlanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sonya McGuinness, BM Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, Uluslararası Göç Örgütü Kıdemli Program Koordinatörü Torsten Haschenz ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, katılımcılara Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda söz alan misafir konuşmacılar ise Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara sahip çıkmaya devam ettiğini vurguladı.

İsotun acısı yaktı
İrlanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sonya McGuinness, toplantının hemen ardından salona getirilen isotun tadına baktı. İsotun çok güzel olduğunu söyleyen McGuinness, ağzının acısını geçirmek için dakikalarca su içti. Aşevini de gezen yabancı misafirler, çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek yemeklere tuz kattı. Kevgir ile yemekleri karıştıran misafirler, ihtiyaç sahiplerinin evine gönderilmek üzere hazırlanan sefer taslarını doldurdu. Ziyaretçiler son olarak belediyeye ait sosyal marketi gezerek Başkan Canpolat’tan bilgi aldı.

HABERLER  Beş üniversiteye yeni rektör atandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.