enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8050
ALTIN
2.488,52
BIST
9.464,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’nın tescilli ürün sayısı artırılıyor

ŞANLIURFA’NIN TESCİLLİ ÜRÜN SAYISI ARTIRILIYOR

Şanlıurfa’nın tescilli ürün sayısı artırılıyor
09.10.2020 12:03
0
A+
A-

Tescilli 30 coğrafi işaretli ürünü ile Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan Şanlıurfa’nın ürün sayısı artırılıyor.

"Dünyanın en eski mutfağı" sloganıyla UNESCO yolunda olan, tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da yöresel ve bölgesel ürünlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ’Coğrafi işaretli ürünler istişare toplantısı" yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M.Şefik Bakay, ilçe belediye başkanları ve başkan yardımcıları ile kurum ve kuruluş, STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, yöresel ve bölgesel marka değerleri masaya yatırıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Cumhuriyet Parkı Tesislerinde düzenlenen toplantıda Coğrafi işaretli ürünlerin AB tescilinin de yapılarak yurtdışı pazarına ulaştırılması için gerekli çalışmaların başlatılması kararı alındı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası tarafından, konu hakkında verilen brifingde ilin potansiyeli ve bu potansiyelin gün yüzüne çıkartılması için yol haritası sunuldu.

“Şehirler artık markalaşma rekabeti içerisindedir”
Toplantıda konuşan Beyazgül, "Çok doğru ve yerinde bir teklifti ve bizde bu toplantıyı organize ettik. Coğrafi işaretli ürünler konusunda artık kurumsallaşıyoruz. Herhangi bir şehrin 3-5 tane ürünü var. Biz her kesimin bu konuda katkı sunmasına hazırız. Dosya hazırlanmasında hizmet alımı gerekiyorsa hizmet alımını yapacağız.

Aklınıza gelen Urfa ile ilgili tüm düşünceleri bize yansıtın bizlerde hemen harekete geçelim. Şehirlerin artık markalaşması ve rekabeti var.

Bu rekabette çok öne geçmemiz gerekiyor. Urfa gerçek manada her yönü ile zengin bir şehir, tarih yönünde, kültür yönünde, müzik yönünde, gastronomi yönünde. Bugün bu coğrafi işaretleri yaptık ama yarında başka bir çalışma derseniz hemen bu masanın etrafında toplanmak bizim için zor bir iş değil. Aklınıza takılan şunlar niye yapılmıyor şu yok dediğiniz her şeyi sizlerle oturup çalışmasını yapmaya hazırız.

HABERLER  Öğrencilere burs-kredi ödemeleri başladı

Bu toplantıya katkılarınızdan dolayı tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ederim, bundan sonra katkılarınızın devam edeceğini düşünüyoruz. ’Kurumsallaşan Coğrafi İşaretler Komisyonu’na da şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.