enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Batman’daki kongredesinde çok sert konuştu

DEVA Partisi Batman 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Batman’daki kongredesinde çok sert konuştu
11.10.2020 15:42
0
A+
A-
DEVA Partisi Batman 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, salgın sürecinde hükümetin yürüttüğü politikayı eleştirdi.

Basit bir hastalıkla karşı karşıya olmadıklarını belirten Babacan, “Tüm dünyayı saran Coronavirus salgını ile mücadelede hükümetin süreci yönetimi, bize insan hayatını ne kadar değersiz gördüklerini gösterdi. Biliyorsunuz, bundan bir süre önce, ailemle birlikte bu hastalığa yakalandık. Yaşadığım tecrübeye de dayanarak söylemeliyim ki basit bir hastalıkla karşı karşıya değiliz. Batman’da salgından en çok etkilenen şehirlerimizden biri. Salgın karsısındaki yetersiz sağlık kapasitesine çare bulunamadı. Çözüm bulunamadı.” dedi.

“Hastane pandemide yeterli olamadı”

Batmanlıların çaresizce hastalığa terk edildiğini ileri süren Babacan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 600 bin nüfuslu Batman’a 358 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesini yeterli görüldü̈. Çevre illere de hizmet verdiği için normal zamanda bile yetersiz olan bu hastane pandemide de yeterli olamadı.”

“Yargıdaki dosyalar ülkeyi yönetenlerin elinde”

Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarına değinen Babacan, “Bundan 6 sene önce gerçekleşen Kobani olayları var. 2014 yılında yaşanan ve 53 kişinin ölümüne yol açan şiddet olaylarının soruşturulmasına kimsenin itiraz etmesi mümkün değil. Ama yargıdaki dosyalar da ülkeyi yönetenlerin elinde, işlerine gelince rafa kaldırıp ihtiyaç̧ duyduklarında raftan indirip kullanacakları baskı ve şantaj malzemeleri değildir.” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin gencecik evlatlarını dağa çıkmaya zorlayan terör örgütüne karşıyız”

Devamında Babacan şunları söyledi: “Biz bu ülkenin gencecik evlatlarını dağa çıkmaya zorlayan ve yaptığı şiddetle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine engel olan terör örgütüne de sonuna kadar karşıyız. Biz devletin terörü ve terör örgütünü gerekçe gösterip yaptığı her türlü hukuksuz uygulamaya da karşıyız. Terör örgütünün de farklı gerekçeleri gösterip uyguladığı şiddete de karşıyız. Biz bu halkı hukuksuz baskı politikaları ile terör örgütü̈ baskısı arasına sıkıştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

HABERLER  25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü mesajı

“Devletin uğraştığı şey, vatandaşının dilini engellemek olabilir mi?”

Konuşulan her dilin bir zenginlik olduğuna işaret eden Babacan, “Batman’daki tabela yapbozunu hep beraber takip ettik. Bir devletin uğraştığı şey, vatandaşının dilini engellemek olabilir mi arkadaşlar, sorarım size, devletin görevi Kürtçe’yi, Zazaca’yı, Lazca’yı engellemek midir? Bu topraklarda konuşulan her bir dil, her lehçe bizim zenginliğimizdir. Bu nedenle, dil de dahil olmak üzere eğitime erişim ve eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki her türlü̈ engeli kaldıracağız. Anadillerin kullanımı ve geliştirilmesi için demokratik bir hukuk devletinde gereken her türlü̈ çalışmayı yapacağız.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.