enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Barış Pınarı Bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara destek veriliyor

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol alınan bölgede, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yol gösteriliyor.

Barış Pınarı Bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara destek veriliyor
13.10.2020 10:14
0
A+
A-
Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol alınan bölgede, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yol gösteriliyor.

Sosyal ve ekonomik hayatın yeniden inşa edildiği Tel Abyad ve Resulayn’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere, Şanlıurfa’dan bölgeye giden teknik ekipler destek veriyor.

Mahalli Meclislere bağlı ziraat üyelerinin de katılımıyla bölgedeki tüm köyleri tek tek ziyaret eden teknik ekipler, bir yandan çiftçi kayıt sistemine veri girişi sağlarken diğer yandan da ziraat, bahçecilik ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere danışmanlık hizmeti veriyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde, Tel Abyad’da çalışmalarını sürdüren Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri ve diğer teknik danışmalar, ziyaret ettikleri zeytin ve meyve bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrollerini yaparak üreticilere tavsiyelerde bulunuyor.

Rasulayn’da da aynı şekilde tarım ve hayvancılık alanında yerel kuruluşlar koordinesinde danışmanlık ve teknik destek sağlayan Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, bölgede Tarım Kredi Kooperatifi alım garantisinde yetiştiricilik yapılması için yetkililer ve çiftçi temsilcilerini bir araya getirdi.

Rasulayn Mahalli Meclisinde Rasulayn Ziraat Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Dış Ticaret Direktörü Enes Şişman, Hammadde Satınalma Müdürü Uğur Tiryaki, Resulayn Tarım Koordinatörü Şükrü Erdem, Rasulayn Meclisi Ziraat Üyesi Ömer El Hammudi, Rasulayn Meclisi Ticaret Üyesi Ahmet Abdulhay ve Rasulayn Sivil Ticaret Erbabı Habbo El Haddar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’de Tarım Kredi Kooperatiflerinin çalışma yöntemleri, yetiştiricilere yönelik sertifikalı tohum, gübre ve ürün satın alımı gibi konularda bilgiler verildi.

Bölgeye yapılacak 2020-2021 yılı tarımsal katkılar ve ürün çeşitleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, bölgede ekilecek ürünlerin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yapılacak protokol çerçevesinde alım garantisinde olduğu belirtildi. Alım garantisi verilecek ürünlerin genel olarak; patates, soğan, sarımsak, mercimek, kimyon, çörek otu, sumak, ayçiçeği, zeytin, zeytinyağı veya bölgesel endemik ürünler olduğu belirtildi.

HABERLER  Süper Lig fikstürü belli oldu

Bölgenin ihtiyaçları ve sorunlarının da dinlendiği toplantıda, Tarım Kredi Kooperatifi ile karşılıklı protokol imzalayacak yetiştiriciler ile iletişim sağlamak için Resulayn Ziraat Müdürlüğünün saha çalışmasına başlaması kararlaştırıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.