enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretim geliştirilecek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye Maarif Vakfı ve Sınırsız Eğitim Derneği (MİDAD) arasında Suriye’deki yükseköğrenim birimlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretim geliştirilecek
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye Maarif Vakfı ve Sınırsız Eğitim Derneği (MİDAD) arasında Suriye’deki yükseköğrenim birimlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretimin geliştirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, imzalanan protokol ve ortak akılla Suriye’nin eğitim inşasını birlikte yapacaklarını söyledi.

İmzalanan protokolün iyi niyet ve samimiyetle gerçekleşen bir işbirliği olduğunu belirten Özaydın, “Bu protokol, Ortadoğu’nun inşasında, insanlığa yeni kapılar açma adına birlikte hareket etme sözleşmesidir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Sınırsız Eğitim Derneği Başkanı Azzam Khanjı tarafından imzalanan protokol kapsamında Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretimin geliştirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütülecektir.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise, Türkiye Maarif Vakfı olarak Suriye’deki var olan eğitim programlarına destek vermekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Gaziantep Üniversitesi ve Sınırsız Eğitim Derneği işbirliğinde Suriye’deki çocukların eğitimi konusunda işbirliği yaptıklarını belirten Akgün, “Amacımız hem Suriye’nin gelişmesi ve kalkınmasında hem de bölgenin istikrara kavuşması ve ekonomik gelişmesinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesinde katkıda bulunmak. Geleceğe ilişkin yapılan en stratejik yatırım insana yapılan yardımdır. Suriye’nin geleceğini bu çocuklara emanet edeceğiz. Türkiye olarak bu konuda her anlamda elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu işin bir parçası olmaktan son derece mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Sınırsız Eğitim Derneği Başkanı Azzam Khanjı de Türkiye Maarif Vakfı ve Gaziantep Üniversitesi’nin Suriye’deki eğitimdeki katkılarından dolayı teşekkür etti. 

HABERLER  Şanlıurfa’da sağlık personeline uygulamalı eğitim
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.