enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da Dalış rekortmeninden sıfır atık projesine destek

DÜNYA DALIŞ REKORTMENİ ŞAHİKA ERCÜMEN: “BU BÖLGEDE SIFIR ATIK BİLİNCİNİ DAHA FAZLA İNSANA YAYMA AMAÇLIYORUZ”

Şanlıurfa’da Dalış rekortmeninden sıfır atık projesine destek
02.11.2020 14:12
0
A+
A-

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Şanlıurfa’da yöresel ara sıcak üretim tesisini ve Teknokent Gazelle İnovasyon Girişimcilik ve Araştırma Programı (GİGAP) Atölyesi’ne ziyarette bulundu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından "Sudaki yaşam savunucusu" ilan edilen milli sporcu Şahika Ercümen, UNDP’nin "Katı atık yönetimi projesi" kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere katılmak üzere geldiği

Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi Yöresel Ara Sıcak Üretim Tesisi’ni ziyaret etti. Burada, içliköfte, semsek, mantı gibi ürünlerin yapılışı hakkında bilgi alan Ercümen, daha sonra Şanlıurfa Teknokent binasında bulunan Gazelle İnovasyon Girişimcilik ve Araştırma Programı (GİGAP) Atölyesi’ne geçti. Ercümen, burada atık ürünlerin geri dönüştürülerek 3D yazıcılarla üretilen süs eşyalarını incelemelerde bulundu. Katı atıkların süs eşyalarına dönüştürülme süreci hakkında da bilgiler aldı.

“Halfeti’de sıfır atık atlayışı gerçekleştireceğim”
Milli sporcu Şahika Ercümen, “İlk Şanlıurfa’ya geliyorum. Burada olmaktan mutluyum. Şanlıurfa’nın eşsiz lezzetlerini tattım. İki gün boyunca burada farklı projelerde yer alacağız. Benim için önemli olan Halfeti’de sıfır atık atlayışı gerçekleştirmem.

Bu bölgede sıfır atık bilincini daha fazla insana yayma amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından "Sudaki yaşam savunucusu" olarak buradayım. Sıfır atık projesiyle hem doğamıza hem de ekonomimize katkı sağlayacak. Biz bu projelerde yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Trafik kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.