enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfalı Mutfak Şefleri Hrü’ye Konuk Oldu

Şanlıurfalı Mutfak Şefleri Hrü Aşçılık Programına konuk oldu

Şanlıurfalı Mutfak Şefleri Hrü’ye Konuk Oldu
02.11.2020 14:27
0
A+
A-
Şanlıurfalı Mutfak Şefleri Hrü Aşçılık Programına konuk oldu

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı 2002’den bu yana turizm sektörünü de kapsayan yiyecek-içecek sektörüne hem akademik danışmanlık yaparak hem de personel yetiştirerek hizmet veriyor.

Gastronomi yarışmalarında öğrencilerinin aldığı madalyalarla ve yetiştirdiği aşçılarla sektörde varlığını kabul ettiren HRÜ Aşçılık Programı, pandemi döneminde (tüm dünyada olduğu gibi) eğitimine çevrimiçi (online) olarak devam ediyor.

Öğretim elemanları, çevrimiçi (online) mutfak derslerini, ekran başındaki öğrencileri için program mutfağında uygulamalı olarak yapıyor. Öğretim çalışmalarının zenginleşmesi, sektörde kabul görmüş aşçıların deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılması ve sektör üniversite iş birliğinin gelişmesi için HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in ve MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yargıcı’nın destekleriyle, halen sektörde aktif görevi olan mutfak şefleri derslere konuk olarak çağrılmaya başlandı.

İlk konuk olarak çağrılan “Harran Üniversitesi Urfa Evi Uygulama Oteli” Yönetici Mutfak Şefi (Executive Chef) Ramazan Davşan ve “VE Hotels Şanlıurfa Vilayetler Evi” Yönetici Mutfak Şefi (Executive Chef) Nusret Bal, Öğr. Gör. Hafize Özbudun’un “Gösteri Servisi” ve “Mutfak Ürünleri” derslerine katıldı.

Çevrimiçi olarak öğrencilerle mesleki bilgi paylaşımında bulunan şefler, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi. Gösteri Servisi dersinde “konuk önünde hazırlanan ürün örnekleri” uygulaması yapıldı. Mutfak Ürünleri dersinde de “uluslararası, ulusal ve yöresel çorba örnekleri” hazırlandı.

Öğr. Gör. Hafize Özbudun, bu uygulamanın, sektörde aktif olarak görev yapan mutfak şeflerinin ve sektörde işletmeci veya personel olarak çalışan HRÜ Aşçılık Programı mezunlarının katılımlarıyla devam edeceğini söyledi.

Harran Üniversitesi
HABERLER  Karaköprü'de Apartman önündeki bisikleti böyle çaldı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.