enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

MSB faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin basın bilgilendirmesi yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz bir ay içerisinde 4’ü büyük, 17’si orta çaplı operasyon icra edildiğini açıkladı.

MSB faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin basın bilgilendirmesi yapıldı
07.11.2020 14:32
0
A+
A-
Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz bir ay içerisinde 4’ü büyük, 17’si orta çaplı operasyon icra edildiğini açıkladı.

İcra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda 37’si yurt içi, 74’ü yurt dışında olmak üzere 111 PKK’linin etkisiz hale getirildiği, 176 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği, ayrıca 128 adet EYP’nin tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

video

Açıklmada, şu ifadelere yer verildi:

İdlib

İdlib ile ilgili olarak; 5 Mart Mutabakatı ile sağlanan ateşkes sonrası bölgenin emniyeti alınmış ve bölgede yaşanan insanlık dramına son verilmiştir. Bugüne kadar; 410 binden fazla Suriyeli evlerine, yurtlarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde geri dönmüştür. Bu kapsamda bölgedeki gelişmeler Rusya Federasyonu ile koordinasyon içerisinde yakından takip edilmekte, 5 Mart Mutabakatı çerçevesinde birliklerimizin güvenliği için her türlü düzenleme yapılmakta, gereken tedbirler alınmaktadır.

Azerbaycan

Bilindiği üzere, Ermenistan, 27 Eylül 2020’de başlattığı insanlık dışı saldırılarına, 10 Ekim, 18 Ekim ve 26 Ekim’de ilan edilen ateşkeslere rağmen, doğrudan sivilleri ve yerleşim yerlerini, uluslararası hukuka aykırı olarak hedef almak suretiyle devam etmektedir. Bu saldırılarda bugüne kadar Azerbaycan vatandaşlarından 91’i hayatını kaybetmiş ve 404’ü yaralanmıştır. Azerbaycan Ordusu, Yukarı Karabağ bölgesinde 27 Eylül’den bugüne kadar toplam 208 köyü ele geçirmiştir. Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davasında bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.

Libya

500 yıla varan ortak tarihimiz, kültürümüz, anlayışımız ve inançlarımız bulunan Libya’da; her zaman ifade ettiğimiz gibi amacımız,  toprak bütünlüğü, sürdürülebilir ateşkes, kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasıdır. Bu yönde atılan her adım ve olumlu gelişme memnuniyetle karşılanmaktadır. Libya’daki varlığımız, Libya’nın meşru hükümeti olan Milli Mutabakat Hükümetinin daveti üzerinedir. Millî Mutabakat Hükümeti’nin talebi devam ettiği sürece Libya’da bulunmaya ve Libyalı kardeşlerimize eğitim, sağlık, insani yardım ve danışmanlık desteği vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da “Libya Libyalılarındır” yaklaşımıyla, Millî Mutabakat Hükümeti’nin ve Libyalı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.

HABERLER  Hilvan'da kazanan aday belli oldu

Doğu Akdeniz

Oruç Reis Araştırma gemimiz Marmaris’in güneyinde kıta sahanlığımızda, Barbaros Hayrettin Paşa Araştırma gemimiz ise Kıbrıs adası güney batısında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına verdiği ruhsat sahasında, daha önceden belirlenen program dahilinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz’deki münhasır ekonomik bölgemizdeki keşif ve sondaj faaliyetlerine devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren tüm sismik araştırma ve sondaj gemilerimize refakat ve koruma görevine devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya kararlılıkla devam edecektir.

İzmir depremi

Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde ivedilikle kriz merkezi oluşturulmuş, ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen talepler süratle karşılanmıştır. Kayseri, Ankara, Erzurum, Diyarbakır’dan kalkan 10 nakliye uçağımız ile 20 sorti icra edilerek AFAD timleri başta olmak üzere personel ve araçları bölgeye nakledilmiştir. Bölgede konuşlu birlik ve kuruluşlarımızda can kaybı ve ciddi hasar bulunmamaktadır.  İzmir Tersanesi’nde bulunan bir PONTON depremde hasar gören Sığacık Marina’ya intikal ettirilmiş, ayrıca, Harita Genel Komutanlığının bir uçağı ile deprem bölgesinde hasar tespiti yapılmış, araziye ilişkin veriler toplanarak ilgili kurumlarla paylaşılmıştır. Mehmetçik tarafından, depremde evleri yıkılan/ hasar gören vatandaşlarımız için hazırlanan çadırların kurulunu sağlanmaktadır; ilgili kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda çalışmalara devam edilecektir. Milli Savunma Bakanlığı olarak, devletimizin tüm kurumları gibi gerek duyulduğunda var gücümüzle her türlü desteği ve yardımı sağlamaya hazırız. Bakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak milletimizin emrindeyiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Covıd ile mücadele

HABERLER  Şanlıurfa'da sulama kanalında boğulan anne ve çocukları toprağa verildi

Yeni tip Koronavirüs ile mücadele kapsamında salgının başlangıcından itibaren alınan tedbirler hassasiyetle ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan tedbirler sayesinde, dünyada vaka sayılarının personel mevcudu oranı itibariyle, en az vaka tespit edilen orduları arasında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetleri de salgından etkilenmeden kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Etkin, caydırıcı ve saygın vasıfları ile Harekâta hazır olan Türk Silahlı Kuvvetleri; ülkemizin savunma ve güvenliği için; inanç, sabır ve fedakârlıkla, kendisine tevdi edilen her türlü görevi başarma azim ve kararlılığındadır. (

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.