enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Urfa’da bebeğiyle çöp toplayan kadın yürek burktu

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’ne bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde çöp toplayan ve bebeğini çöp arabasının üstüne bağlayan kadın görenlerin yüreğini burktu.

Urfa’da bebeğiyle çöp toplayan kadın yürek burktu
07.11.2020 15:55
0
A+
A-
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’ne bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde çöp toplayan ve bebeğini çöp arabasının üstüne bağlayan kadın görenlerin yüreğini burktu.

Soğuk havada bebeğiyle çöp toplayan kadın görenleri üzdü.

Urfa’da çöpten kağıt, plastik gibi malzemeler toplayarak geçimini sağlamaya çalışan ve bazen de çocuklarıyla objektiflere takılan toplayıcı kadın bebeğini çöp arabasının üstüne koyarak onunla beraber soğuk havada çöp topladı.

Bebeği arabada biberonla süt içerken annesi de çöp toplamaya devam etti.Çek çek’ denilen arabaya çocuklarını bindirerek geçimini sağlamaya çalışan bu kadınların görüntüsü zaman zaman sosyal medyada genişçe yer bulurken Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem konuyla alakalı,

“Koronavirüs salgını nedeniyle atık toplayan insanların virüse karşı daha çok korumasız olduğunu vurgulayan Gerem, “Geçenlerde paylaştım, çok da üzülüyorum.

Çare de bulamıyoruz. Çöp toplayan bayan kardeşlerimiz var. Bunlar her geçen gün artıyor. Urfa gibi bir memlekete yakışacak bir manzara değil.Kıyafettir, eldivendir, maskedir, birçoğu bu vasfı taşımıyor. Bunlara da bir çeki düzen getirmek lazım. Bizi oldukça üzen şey çocuklu bayanların bu işi yapması.

Bunlara mutlaka valilik, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın bir el atması lazım. Çözüm bulmaları lazım. Bu manzaralar bizi çok rahatsız ediyor. İnsan olarak bizi üzüyor” sözlerini dile getirdi

HABERLER  Türkiye'de hanelerin yüzde 94,1’inde internet var
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.