enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5505
EURO
34,9656
ALTIN
2.457,06
BIST
9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Kızılay Meydanı gün yüzüne çıkarılıyor

ŞANLIURFA’DA KIZILAY MEYDANI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

11.11.2020 18:08
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yeşil alanları artırmak ve kente yeni meydanlar kazandırmak amacıyla şehrin merkezinde yer alan Kızılay Meydanı’nda eskiyen yapıların yıkım çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa kent merkezindeki sıkışıklığı gidermek için acil eylem planları geliştirerek, görüntü kirliliği oluşturan riskli yapılar ile ilgili çalışma başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilk olarak Atatük Bulvarı’nda eski Şanmed binasının yıkımını sağlayarak bölgeye meydan kazandırmıştı.

Ardından şehre yeni bir vizyon kazandırmak için girişimlerde bulunan Beyazgül, Şanlıurfa’nın kalbi konumunda bulunan Kızılay meydanı çevresindeki eski yapıların yıkımı için start verdi. Kentin kangrenleşmiş sorunlarına neşter vurmak için başlatılan yıkım çalışmalarının ardından bölgede yeni bir meydan düzenlemesi sağlanacak.

Eskiyen ve görüntü kirliliği oluşturan yapıların yıkılması ile birlikte kent estetiğine katkıda bulunulacağını belirten Beyazgül, Şanlıurfa’ya yakışan yeni meydanlar inşa edeceklerinin altını çizdi. Yapılan açıklamanın ardından yıkım çalışmaları başladı. İş makineleri ile başlayan yıkım çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

HABERLER  Harran Kaymakamlıktan KPPS’ye gireceklere destek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.