enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ BÜLENT TURAN, TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLEN İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ ÜZERİNE AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
14.11.2020 10:11
0
A+
A-

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi üzerine açıklamalarda bulundu.
Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği süreçte yasama çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Turan, “Milletimizin beklentilerine cevap verecek, ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacak yasama faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bir günü dahi boş geçirmek istemiyoruz” dedi.
Kanun değişiklikleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Turan, "Kanun, Covid-19’un istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması, vatandaşlarımızın bir süredir beklediği vergi, SGK primleri, öğrenim kredisi ve idari para cezaları gibi bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, işten ayrılanların istihdama dönüşlerinin teşvik edilmesi gibi çok önemli düzenlemeler içeriyor. Kanunda, kısa çalışma ve kısa çalışmanın sona ermesini takiben sağlanan normalleşme desteğine ilişkin sürelerin uzatılması, işverenler tarafından 1/1/2019-17/4/2020 dönemindeki en düşük sigortalı sayısına ek olarak istihdam edilecek her bir çalışan için SGK prim desteği verilmesi, Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihinin korona virüs salgınının olumsuz etkileri de göz önünde bulundurularak 31/12/2023 tarihine ertelenmesi gibi işverenlerimizi, esnaflarımızı destekleyen düzenlemeler de var. Hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

HABERLER  Mirkelam’dan 100’üncü yıl kutlaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.