enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da PKU hastalarına gıda desteği

PKU HASTALARINA GIDA DESTEĞİ

Şanlıurfa’da PKU hastalarına gıda desteği
26.11.2020 17:38
0
A+
A-

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, protein metabolizması hastalığı olan Fenilketonüri (PKU) hastalarına özel olarak her yıl verdikleri gıda paketi desteğini, yılda dörde çıkarılacaklarını belirtti.

Bir çeşit protein hastalığı olan Fenilketonüri (PKU) hastalarına, Haliliye Belediyesi desteğini sürdürüyor.

PKU’lu hastaların ekmek ihtiyaçlarını karşılayan belediye, hastalara her yıl gıda paketi desteğinde de bulunuyor. Haliliye Belediyesinin PKU’lu hastalara verdiği desteklerden dolayı Şanlıurfa Fenilketonüri (PKU) Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi ve dernek üyeleri de, Canpolat’ı makamında ziyaret etti. Dernek üyeleri ile görüş alış verişinde bulunan Canpolat, çölyaklılar gibi PKU’lu hastaların her zaman yanında olduklarını söyledi.

“PKU hastalarına desteğimizi sürdürüyoruz”
PKU hastalarının yaşadığı zorlukları hissettiklerini anlatan Canpolat, her yıl verdikleri gıda paketi desteğini yılda dörde çıkardıkları belirterek, “Fenilketonüri Derneği başkanı ve üyeleri ile bir araya geldik. Çeşitli zamanlarda çölyaklılarla olduğu gibi Fenilketonüri hastalarıyla da bir araya geliyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Fenilketonürili hastalarımızın günlük ekmek ihtiyaçlarını glütensiz ekmek fırınımızdan karşılıyor. Ekmeğin yanında ise belirli aralıklarla kendilerine özel gıda kolisi veriyoruz. Bu günden itibaren yılda dört defa olacak şekilde gıda kolisi dağıtımı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan PKU hastaları için hazırlanan gıda paketlerinde, makarna, pirinç, bulgur, çubuk kraker, tatlı kurabiye tablet kurabiye, çikolata, sürülebilir çikolata, irmik, et, tavuk ve sucuktan oluşan 11 çeşitlik toplam 30 ürün yer alıyor.

HABERLER  Ünlü yazar Şanlıurfalılarla buluştu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.