enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5104
EURO
34,9320
ALTIN
2.437,02
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Yağmurlu
23°C

2019 yılı hane harcamaları belli oldu

2019 YILI HANE HARCAMALARI BELLİ OLDU

2019 yılı hane harcamaları belli oldu
04.12.2020 16:03
0
A+
A-

Haneler, gelir düzeylerine, kültürel alışkanlıklara ve coğrafi duruma bağlı olarak büyük ölçüde farklı tüketim kalıplarına sahip olurken, 2019 yılında tüketim harcamalarının yaklaşık dörtte biri konut, su, elektrik ve yakıtlara ayrıldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, tüketim harcamaları ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl içerisinde tüketim harcamaları ile alakalı basına 827 haber yansıdığı tespit edildi. Bunun yanı sıra hayat pahalılığı geçen yıl 4 bin 474 habere konu olurken, bu yıl 2 bin 527 haber ile konuşuldu.

Ajans Press’in, Eurostat verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2019 yılı hane harcamaları istatistikleri belli oldu. Haneler, gelir düzeylerine, kültürel alışkanlıklara ve coğrafi duruma bağlı olarak büyük ölçüde farklı tüketim kalıplarına sahip olurken, 2019 yılında tüketim harcamalarının yaklaşık dörtte biri konut, su, elektrik ve yakıtlara ayrıldı. Bunun dışında AB ülkelerinin en çok harcama yaptığı yer yüzde 13,1 ile ulaşım oldu. Sağlık harcamalarına yapılan oran ise yüzde 4,4 olurken, en az bütçe ayrılan alan yüzde 0,9 ile eğitim olarak kayıtlara geçti.

HABERLER  Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, şartlar neler?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.