enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Sakıb’ın Köşkü gastronomi merkezi oluyor

Tarihi Haleplibahçe havzasında bulunan Sakıb’ın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince tarihi dokusu korunarak restore ediliyor.

Sakıb’ın Köşkü gastronomi merkezi oluyor
10.12.2020 09:07
0
A+
A-

Tarihi Haleplibahçe havzasında bulunan Sakıb’ın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince tarihi dokusu korunarak restore ediliyor.


Sakıb’ın Köşküne giderek devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, teknik ekipten bilgi aldı. Alanda yeni evlenen bir çiftin dış mekan çekimine de tanıklık eden Beyazgül, restorasyon çalışmaları sırasında mekanın yeni evlenenler için tekrardan düzenleneceğini söyledi.


Restorasyon ve çevre düzenlemesinin ardından köşkü, Urfa Mutfağına katkı sunmak amacıyla gastronomi merkezi haline dönüştüreceklerini ifade eden Beyazgül, “Sakıp efendinin köşkünü nostaljiye uygun bir şekilde dönüştüreceğiz. Gastronomi merkezi haline getirilecek olan köşkte çalışmalarımız sürüyor.

Restorasyon ve çevre düzenlemesi tamamlandığında köşk, Urfa Mutfağına özgü yemeklerin sunulduğu merkeze dönüştürülecektir” dedi.


Restorasyonda yeşil alanlar artırıldı
Yeşil alanların daha yoğunlukta kullanıldığı restorasyon ve çevre düzenlemesi sonrasında Sakıb’ın Köşkü, yeme içme alanları, gelin damat fotoğraf çekim alanları, kır düğünü tarzında nikah kıyma bölümü, çocuklar için oyun gurupları ve 22 araçlık otopark ile Şanlıurfalıların hizmetinde olacak.

Tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa‘nın gastronomi alanındaki lezzetlerini UNESCO’ya tescil ettirmekte kararlı olan büyükşehir belediyesi “Dünyanın en eski mutfağı” sloganında yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Sakıb’ın Köşkünde Urfa damak lezzeti sunulacak
Tarihi alanın belirli bir bölümünde yapılacak olan gastronomi merkezinde gelen konuklara Şanlıurfa’ya özgü damak lezzetleri sunulurken bir yandan da yemek hazırlama atölyesi ile bu yemeklerin yapılış serüveni gösterilecek.

HABERLER  Siverek'te Seramik kursu gençlerden ilgi görüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.