enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da AMATEM ve ÇEMATEM hasta kabulüne başlıyor

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinin (ÇEMATEM) hasta kabulüne hazır hale geldiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da AMATEM ve ÇEMATEM hasta kabulüne başlıyor
17.12.2020 13:03
0
A+
A-
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinin (ÇEMATEM) hasta kabulüne hazır hale geldiğini açıkladı.

Uyuşturucu ile mücadelede tedbirlerin alındığı Şanlıurfa’da, bağımlıların tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılacağı tesisleri ziyaret eden Vali Abdullah Erin, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’tan sistemin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Aldıkları tedbirler sayesinde madde bağımlılığıyla mücadelede Türkiye’de performansı en yüksek şehrin Şanlıurfa olduğunu hatırlatan Vali Erin, 2018 yılı sonunda Eyyübiye ilçesi eski havaalanı arazisinde temeli atılan 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile 15 yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) projelerinin yapılan revize ile kapasitelerine 50’şer yatak ilave edildiğini, hali hazırda tesislerin birinci bölüm tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verebilecek haline geldiğini söyledi.

Madde bağımlılığı ile mücadeleyi en önemli gündem maddesi olarak tutmaya devam edeceklerini belirten Vali Erin, en üst düzeyde önleyici kolluk tedbirlerinin yanında toplumu bilinçlendirici, eğitici ve tüm kesimleri mücadeleye destek vermesini sağlayacak çalışmalar sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin artık başka illere gitme sıkıntısı kalmayacağını kaydeden Vali Erin, “Toplumu ifsat eden, çocuklarımızı zehirleyenlerle mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bu illete bulaşmış herkesin kurtulması, rehabilite edilerek normal hayata dönmesi için tedaviden istihdama kadar uzayan bir zincirin halkalarını tamamlıyoruz. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.” diye konuştu. 

HABERLER  Suriyeli sığınmacılara sağlanan sağlık hizmetleri Şanlıurfa'da değerlendirildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.