enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4643
EURO
34,6970
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Prof. Dr. Aydal’dan kritik uyarı: Acilen ‘Su Bakanlığı’ kurulmalı

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Prof. Aydal, ülkemizde su israfının artması ve artan nüfus dikkate alındığında önümüzdeki yıllarda ciddi bir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağı; sorunun çözümü için acilen yetkilerin tek elde toplandığı Su Bakanlığı’nın kurulması gerektiği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Aydal’dan kritik uyarı: Acilen ‘Su Bakanlığı’ kurulmalı
03.01.2021 18:49
0
A+
A-
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Prof. Aydal, ülkemizde su israfının artması ve artan nüfus dikkate alındığında önümüzdeki yıllarda ciddi bir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağı; sorunun çözümü için acilen yetkilerin tek elde toplandığı Su Bakanlığı’nın kurulması gerektiği uyarısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, yaptığı yazılı açıklamada, mevsim normallerinin altında seyreden yağış miktarı, su kullanımındaki hatalar gibi nedenlerle en kurak dönemlerinden birini yaşayan Türkiye’deki kuraklık sorununun sadece Küresel Isınmaya bağlanmasının kolaycılığa kaçmak olduğuna dikkat çekti.

Aydal, ülkemizdeki kuraklık ve su sorununu sebebini bütün sorumlulukları ve yetki alanlarını belirleyen bir ‘Su Kanunu’nun olmaması olduğunu savundu.

‘Acilen Su Bakanlığı kurulup yetkiler tek elde toplanmalı’

‘Ülkemizde öncelikli olarak bir “Su Bakanlığı” kurulup bütün yetkilerin tek elde toplanması mecburiyeti var’ tespitinde bulunan Aydal konu ile ilgili şunları kaydetti:

İnanılır gibi değil ama koca Türkiye’de bir “Su Kanunu”muz yok. Sularımızın bazı meseleleri ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, diğer bazı meseleleri ile de Çevre ve Orman Bakanlığı ilgilenir. İller Bankası da mutlak ilgilenecek bir şeyler bulur. Bazı sorumluluklar da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın payına düşer. Başka diğer konuları ile de Büyükşehir Belediyeleri ilgilenir. Daha başka problemleri ile de, şehir, ilçe, belde belediyeleri de ilgilenecek bir şeyler bulur. Peki, bu kadar çok ilgili kurumun yetkili olduğu bir ülkede problemler kolayca çözülebilir mi? Herhangi bir iş ile ilgili tek bir kurumun bağımsız olarak iş yapabilmesi mümkün müdür? Çünkü birçok alanda sorumluluk örtüşmesi, hatta zaman zaman da yetki boşluğu yaşanmaktadır. Böyle bir ortamda çatışmanın çıkmaması, işlerin uzamaması mümkün müdür? Bu kadar karışanın olduğu yerde hizmetler hızlı yürür mü?

HABERLER  Şanlıurfalı vekil gelen yüksek faturaları Meclis’e taşıdı

61 ilimizde su kullanımı alarm veriyor

TÜİK verilerinde 61 ilimizde, kişi başı ortalama su kullanımının çok düştüğünü hatırlatan Aydal, “Kontrolsüzce kullanılan anormal sayıdaki dalgıç pompalar sebebiyle ülkemizdeki yeraltı su seviyesinin de 53 ilimizde çok düştüğü belirlenmiştir.  Göllerin önemli ölçüde alan kaybettiği, kuruduğu, sazlıkların kuruduğu, Fırat, Dicle, Aras gibi “Sınır aşan sular”dan, teamüllerden fazla miktarda suların dış ülkelere kontrolsüzce aktığı bilinmektedir. Kurulacak Su Bakanlığının öncelikli görevlerinden ilk ikisi, detaylarını Yeniden Refah Partimizin “Milli Kaynak Paketleri 1” kitabında açıklanan “Birleşik Barajlar Projesi” ve “Damla Sulama Sistemleri” projelerinin acilen bütün ülke sathında hayata geçirilmesi olmalıdır. ” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.