enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Kazancı Bedih mezarı başında anıldı

KAZANCI BEDİH, 17’Cİ VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kazancı Bedih mezarı başında anıldı
19.01.2021 11:28
0
A+
A-

Türkiye’nin önemli gazelhanlarından olan ve Kazancı Bedih adıyla tanınan Bedih Yoluk vefatının 17’nci yılında memleketi Şanlıurfa’daki mezarı başında anıldı.

Türkiye’nin ünlü gazelhanlarından biri olan ve Kazancı Bedih adıyla tanınan Bedih Yoluk, Şanlıurfa’daki mezarı başında anıldı.

Bediüzzaman Aile Mezarlığındaki anma programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kazancı Bedih Lisesi öğrencileri ve Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ile sevenleri katıldı. Ünlü gazelhan, dualarla anıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kendisini ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Kazancı Bedih bütün Urfa’daki gazelhanların üstat olarak kabul ettiği, pir olarak kabul ettiği, hiç kimsenin üzerinde tartışma yapmadığı bir isim.

Bazen söylenir, bazen ağızdan kulağa gelir ama Kazancı Bedih gönülden söyledi, gönülleri etkiledi.

Bazı zamanlarda ben Urfa dışındayken diyorlardı söylediğini çok anlamıyoruz ama hüzünleniyoruz, etkileniyoruz.

Çünkü o gönülden söylüyor, gönül onun tercümesini yapmış oluyor. Şanlıurfa dışına çıktığımda bana en çok şunu derlerdi, Kazancı Bedih’in yeni bir kaseti çıkmışsa lütfen bize getir derlerdi.

Sesi gibi hayatı da çok düzgündü. Kendi emeği ile çalışır kazanırdı. Bu nedenle Urfalıların ve kendisini tanıyanların hepsinin gönlüne girmişti.

Bugün inşallah onu rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyoruz” diye konuştu.
Ünlü gazelhanın ismini taşıyan Kazancı Bedih Lisesi öğrencileri de mezarı başında dua etti.

Kazancı Bedih ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004’te Balıklıgöl yakınındaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

HABERLER  Şanlıurfa Tabip Odası şiddet mağduru doktorun hukuki mücadelesine ortak oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.