enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da Asılı kalan güvercinleri canını hiçe sayarak kurtardı

ASILI KALAN GÜVERCİNLERİ CANINI HİÇE SAYARAK KURTARDI

Şanlıurfa’da Asılı kalan güvercinleri canını hiçe sayarak kurtardı
24.01.2021 09:16
0
A+
A-

Şanlıurfa’da bir vatandaş, ayaklarındaki ip tellere dolandığı için mahsur kalan güvercinleri kurtarmak isterken az daha canından oluyordu.

İpi kesmeye çalışan şahıs, bir anda dengesini kaybederek ikinci kattan düşme tehlikesi atlattı.

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi’ndeki Gıda ve Toptancılar Sitesi (ŞUTİM) içerisinde yaşandı. Lokanta işleten İbrahim Şaşar’ın yanına giden iki çocuk, ikinci kattaki aydınlatma için kullanılan elektrik tellerine takılan iki güvercin olduğunu söyledi.

Dama çıkan Şaşar, güvercinlerin ayaklarına dolanan ip nedeniyle elektik telinde asılı kaldığını gördü. Bıçak getirten lokantacı, canını hiçe sayıp binanın kenarındaki yüksek betona çıkıp güvercinleri kurtarmak istedi. Bir tane güvercini ipi keserek kurtaran Şaşar, ikinci güvercini kurtarmak isterken dengesini kaybetti. Aşağı düşmek üzereyken geriye doğru hamle yapan İbrahim Şaşar, binanın üzerine indi. Bir daha beton yükseltinin üzerine çıkan Şaşar, diğer güvercinin ayağındaki ipi de keserek serbest bıraktı.

Özgürlüklerine kavuşan güvercinler uçarak uzaklaştı.

Güvercinleri çocuklar fark etti
Güvercinleri çocukların fark ettiğini söyleyen İbrahim Şaşar, “Ben iş yeri içerisinde çalışırken iki tane küçük yaşlarda çocuk geldi. Restoranın damında iki tane kuşun asılı kaldığını söylediler. Ben de hemen yukarıya çıktım, baktım iki tane kuş ayaklarında iplerle bağlı asılı kalmış durumda. Hemen çocuğun birine dedim bir bıçak al gel. Çocuklar bıçağı alıp geldi” dedi.

Düşmekten son anda kurtuldu
Binanın iki katlı olduğunu söyleyen Şaşar, “Yükseğe çıktım, hava da baya soğuktu. Bir kuşu kurtardım, diğer kuşu kurtarırken dengemi kaybettim, az kalsın ben de düşecektim. O diğer kuşu da sağ salim kurtardım. Yerimde kim olsaydı aynı şeyi yapardı. Güvercinleri o halde, telde görünce vallahi sanki içim cız etti, sanki iki evladım ayağından asılı kalmıştı. Bir insanın ayağına taş değerken acı hisseder ya ben de o acıyı hissettim. Benim de gözüme hiçbir şey gelmedi, dama çıktım hayvanları sağ salim özgürlüklerine kavuşturduk. Burada benim de kuşlarım var. Ben de gözüm gibi bakıyorum. Ha evlat ha kuş fark etmez, o da bir can taşıyor zaten” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa’da aranan 8 zanlı eş zamanlı operasyonla yakalandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.