enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

İngev Şanlıurfa iş geliştirme merkezi açılışı gerçekleştirildi

Girişimcilerin ve şirketlerin Türk ekonomisine katkısını arttırmak için girişimcilik ve kapasite geliştirme eğitimleri, danışmanlık ve hibe destekleri sunacak olan İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) İş Geliştirme Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

İngev Şanlıurfa iş geliştirme merkezi açılışı gerçekleştirildi
27.01.2021 11:18
0
A+
A-
Girişimcilerin ve şirketlerin Türk ekonomisine katkısını arttırmak için girişimcilik ve kapasite geliştirme eğitimleri, danışmanlık ve hibe destekleri sunacak olan İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) İş Geliştirme Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

İNGEV, Suriyeli ve Türk girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerini, mevcut işletmelerinin kapasitelerini arttırmalarını desteklemek amacı ile yürütülen çalışmaları Danish Refugee Council ile işbirliği içerisinde hayata geçirilen İNGEV İş Geliştirme Merkezi ile Şanlıurfa’ya etkin olarak yaygınlaştırmaya başlayacak.

Online olarak düzenlenen programın açış konuşmalarını İNGEV Başkanı Vural Çakır ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek yaptı. Başkan İ.Halil Peltek, yaptığı konuşmada “Girişimcilik ve istihdam, nitelikli eleman yetiştirme konusu, Şanlıurfa’nın en öncelikli meselesi.  Şanlıurfa’da 2018-2020 arasında 1864 şirket kuruldu, Türkiye ortalamasının oldukça üstündeyiz. Bunun sosyal uyuma olumlu yansıması temennimiz.” dedi.

İNGEV Başkanı Vural Çakır ise “Şanlıurfa, ülkemizde sosyal uyumun en iyi ölçümlenebileceği şehirlerden biri. Ev sahibi ve mülteci nüfusun uzun vadede mesleki donanıma sahip olmaları, sürdürülebilir gelir kaynaklarına ve yaşam koşullarına erişebilir olmaları çok kritik bir nokta.” dedi.

Konuşmaların ardından, İNGEV Program Yönetici Başak Tüzün ve İNGEV İş Geliştirme Merkezi Yöneticisi İrem Emir, İNGEV İş Geliştirme Merkezi Hizmetleri, İNGEV İş Geliştirme Merkezi’nin yürüteceği çalışmalar ve Şanlıurfa’da hizmetleri etkin olarak sunabilmek için yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili detay bilgi paylaşımında bulundu.

Daha sonra, Moderatörlüğünü İNGEV Geçim Kaynakları ve Girişimcilik Yöneticisi Çağrı Çevik’in yaptığı, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa Valiliği AB Projeler Müdürü Coşkun Gültepe, Danish Refugee Council Programlar Direktörü Laila Zulkaphıl’in panelist olarak katıldığı “Şanlıurfa İlinde Girişimcilik ve İstihdamda Atılımlar” konulu panel gerçekleştirildi.

HABERLER  Zincir marketlere para cezası kesildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.