enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Terör nedeniyle yarım kalan Suriye sınırındaki sanayi sitesi faaliyete geçti

TERÖR NEDENİYLE YARIM KALAN SURİYE SINIRINDAKİ SANAYİ SİTESİ FAALİYETE GEÇTİ

Terör nedeniyle yarım kalan Suriye sınırındaki sanayi sitesi faaliyete geçti
07.02.2021 09:01
0
A+
A-

Suriye’nin kuzeyinde yaşanan ve Türkiye’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’yla son bulan terör olayları nedeniyle 6 yıldır tamamlanamayan Ceylanpınar Sanayi Sitesi’nin tamamlanması esnafın yüzünü güldürdü. Yılın başında yeni iş yerlerine taşınan esnaf, hem kiradan kurtulduklarını hem de daha güzel iş yerlerine sahip olduklarını söylediler.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde şehir içindeki cadde ve sokaklarda dağınık bir halde hizmet veren tamirci esnafını belli bir yerde toplamak için 2014 yılında Sanayi Sitesi’nin yapımına başlandı. İnşaat başladıktan kısa bir süre sonra Suriye’nin kuzeyinde terör olayları yaşanmaya başladı. Terör olaylarıyla birlikte sanayi inşaatı durma noktasına geldi. PKK/YPG terör örgütünün Resulayn’ı işgal etmesiyle birlikte çalışmalar tamamen durdu. Türkiye’nin 2019 yılının sonunda terör örgütlerine yönelik Suriye’nin kuzeyinde başlattığı ve kısa sürede tamamladığı Barış Pınarı Harekatı ile bölge terörden temizlenince sitenin yapımına yeniden başlandı. Kısa sürede tamamlanan ve toplam 102 iş yerinden oluşan Ceylanpınar Sanayi Sitesi, 2020 yılı sonunda hizmet verebilecek noktaya ulaştı. Yapılan görüşmelerin ardından tamirci esnafı 2021 yılının hemen başında iş yerlerine taşındı. Burada hizmet vermeye başlayan esnafın yüzü gülüyor. Hem kiradan kurtulduklarını hem de daha güzel iş yerlerine sahip olduklarını söyleyen esnaf, emeği geçenlere teşekkür etti.

"İnsanlar artık rahatsız olmayacak"
Yeni iş yerine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Ferhat Sarmaca, ”Ceylanpınar için bu büyük bir katkıdır. İlçenin huzuru için çok güzel oldu. Yollar boşaldı. Esnaf yavaş yavaş buraya geliyor. Kendi dükkanımıza geçtik, kiradan kurtulduk. Buradaki kiralar da çok uygun. Esnaf için çok iyi oldu. Şehirdeki gürültü azaldı. İnsanlar artık rahatsız olmayacak” dedi.
İş yerlerine kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Abdulkadir Çimen, ”Uzun bir zamandan sonra Ceylanpınar Sanayi Sitesi bitti. İş yerlerimize kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Uzun sürdü ama sonuçta dükkanlarımıza geçtik. Görüldüğü gibi çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa merkez ve ilçelerde bugün art arda meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi yaralandı

"Suriye savaşı bizi çok etkiledi"
Suriye’de yaşanan olayların kendilerini çok etkilediğini söyleyen Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cemal Tosun, ”2014 yılında sanayimizin inşaatına başladık ve 2020 yılının 11’inci ayında bitirdik. Esnafımız şu anda yavaş yavaş taşınıyor. Sanayi sitesi bin metrekare üzerine kuruldu. Sanayi sitesi yaklaşık 14 milyon liraya mal oldu. Ceylanpınar’da 2014 yılında sanayi sitesinin inşaatına başladığımızda yanı başımızdaki Suriye’de bir savaş oldu. Savaşın sıkıntısını çok yaşadık. O nedenle sitenin yapımı zaman aşımına uğradı. Gittikçe malzeme fiyatları yükseldi ama devletimizin desteğiyle, halkımızın desteği ile bitirebildik. Sanayi sitesi eksiksiz şekilde hazır bulunuyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.