enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Siverek’te öğrenciler 10 ton dezenfektan üretti

BÖLGEDE ÖRNEK OKUL OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Siverek’te öğrenciler 10 ton dezenfektan üretti
08.02.2021 09:13
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir meslek lisesinin öğrencileri koron virüs ile mücadele kapsamında 10 ton dezenfektan üretti.

Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Pandemi döneminde günlük 10 tona varan dezenfektan üretimiyle dikkat çeken okul, şimdi de mobilya ve iç mekan tasarımı bölümü atölye gibi çalışıyor.

Öğretmenleriyle farklı ve estetik tasarımlar yapan öğrenciler bölgenin ihtiyacını karşılayacak kütüphane, masa, sandalye gibi ahşap eşyalar yapmaya başladı.

İlk etapta kendi okullarına şık bir kütüphane kuran öğrenci ve öğretmenler, talep olduğu taktirde bölgedeki tüm okulların ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduklarını belirtti.

Bölgede meslek lisesi olarak büyük işlere imza attıklarını söyleyen okul müdürü Mehmet Sadık Kıran, "Okulumuz ilçede halen çiçeği burnunda bir okuldur. Kısa zamanda öğretmen ve öğrencilerimizin çabalarıyla ülkemize faydalı olmak adına elimizden geldikçe çabalıyoruz, Covid-19 tedbirleri kapsamında temizlik malzemeleri üretimine başlamıştık, ikinci çalışmamız ise kendi imkanlarımızla topladığımız palet ve tahtalarla küçük işler çıkardık.

Öğrencilerimizin sayesinde başarılı çalışmalara imza atarak yaklaşık 40 gündür mobilya atölyemizde okullarımızın eğitime başlamadan önce mobilya, masa, sandalye ve dolap gibi eksikliklerin yapımına başladık.

Yöneticiler olarak buradaki amacımız ülkemizin aydınlık yarınlara yetiştirebileceği başarılı öğrencilerin olduğunu göstermektir.

Biz öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz, onlarda bir profesyonel usta gibi çalışarak kendini kanıtlıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Yolcunun çantasından ve durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.