enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

İngiltere’de yaşayan Somalili mülteciden Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere yardım

İNGİLTERE’DE YAŞAYAN SOMALİLİ GENÇ, TÜRKİYE’DE YAŞAYAN SURİYELİLERİ ZİYARET EDEREK YARDIMDA BULUNDU.

İngiltere’de yaşayan Somalili mülteciden Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere yardım
28.02.2021 12:34
0
A+
A-

Ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte İngiltere’ye yerleşen Somalili genç, Türkiye’de yaşayan Suriyelileri ziyaret ederek yardımda bulundu.

Somali uyruklu Taha Saleh, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 1990 yılında ailesiyle birlikte mülteci olarak İngiltere’ye yerleşti. Anne, baba ve 5 kardeşiyle birlikte 4 yaşındayken İngiltere’nin Manchester kentine yerleşen Saleh, eğitimine burada başlayarak bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirdi.

Şu anda özel bir hastanede çalışan 35 yaşındaki Saleh, Şanlıurfa Rahmet Derneği ile sosyal medya üzerinden iletişim kurdu. Kendisinin de mülteci olduğunu ve mülteci olmanın ne kadar zor olduğunu bildiğini söyleyen Saleh, Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yardım etmek istediğini söyledi. Önceki gün Şanlıurfa’ya gelen Taha Saleh, Suriyeli ailelere nakdi yardımda bulundu.

"Türkiye’yi çok seviyorum"

Suriyeli mültecilere yardım eden Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Saleh, “Türkiye’yi çok seviyorum, Şanlıurfa’yı da çok sevdim. Burada manevi bir huzur buldum, iyi ki gelmişim. Beni çok iyi ağırladılar.

Şanlıurfa Rahmet Derneğinin gönüllülerine teşekkür ederim. Özellikle Başkan Mehmet Doğan’a ayrıca teşekkür ederim. Gittiğimiz ailelerin mağduriyetlerini gördüm ve kendilerine imkanım dahilinde yardımda bulundum” dedi.

"Türkiye’de ırkçılık yok"

İngiltere’de zaman zaman ırkçılık olaylarına maruz kaldığını söyleyen Saleh, “Kendim de bir mülteciyim. İngiltere’de çoğu zaman ırkçı yaklaşımlarla karşılaşıyordum ama çok şükür Urfa’da ırkçı bir yaklaşım yok. Şimdi İngiltere’ye dönüyorum.

İçim daha rahat. İnşallah 2 ay sonra yeniden gelip ailelere destek sunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Rahmet Derneği Başkanı Mehmet Doğan ise, “İngiltere’den Şanlıurfa’ya bir yardım köprüsü, bir kardeşlik köprüsü kurduk.

Taha kardeşimizin İngiltere’den Urfa’ya kadar gelip kendi elleriyle Suriyeli kardeşlerimize destek sunması bizi fazlasıyla duygulandırdı. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Taha kardeşimiz inşallah bir daha gelecek ve bu kardeşlik köprüsü her zaman dimdik ayakta olacak” diye konuştu.

HABERLER  TOKİ projesinde arsa ile iş yerlerinin illere göre sayıları belli oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.