enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Ceylanpınar’daki Antep Deresi temizleniyor

CEYLANPINAR’DA ANTEP DERESİ TEMİZLENİYOR

Ceylanpınar’daki Antep Deresi temizleniyor
02.03.2021 16:44
0
A+
A-

Ceylanpınar Belediyesi, kötü görüntü ve çevreye yaydığı koku ile rahatsızlık veren Antep Deresinde temizlik çalışmalarına başladı.

Kentin tüm sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Ceylanpınar Belediyesi, Antep Deresi sorununa da el attı. Belediye ekipleri, Başkan Feyyaz Soylu’nun talimatıyla, halka rahatsızlık veren derede temizlik çalışmalarına başladı.

Ceylanpınar Belediyesi, bahar ayının gelmesiyle birlikte ilçede haşere ile mücadele ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçenin ortasından geçen Antep Deresi de ıslah ediliyor.
Vatandaşların kötü koku ve görüntü kirliliğine maruz kalmamaları için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Özbek Mahallesinden Suriye sınırına kadar uzanan yaklaşık 7 buçuk kilometre uzunluğundaki Antep Deresindeki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Dere içinde bulunan çöp ve çamur yığınları toplanırken, temizlenen alanlar ise Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri tarafından ilaçlanıyor. Destek Hizmetler Müdür Vekili Adnan Daşkıran, iki kepçe ve kamyonla gerçekleştirilen çalışmalara destek olan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyemiz bize bir araç ile destek vermiştir. Daha önceden de planlandığı gibi başkanımızın da büyük bir özveriyle önemsediği bir ciddi çalışma var. Dere aynı zamanda bu yükü aldığından ve bütün taşkın suları taşıdığından dolayı farklı bir konuma getirilecek. Bununla ilgili yine ŞUSKİ ve DSİ ile koordineli çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Halktan da bu çalışmaları için destek isteyen Adnan Daşkıran, “Deremizi önemsiyoruz ancak halkımıza da düşen bazı görev ve sorumluluklar var. Deremize çöpler dökülüp atılmasın. Çünkü taşkın su geldiğinde o suyun akışını engellemektedir. Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Sağlam ise Başkan Soylu’ya duyarlılığı için teşekkür ederek, ‘’Mahallemizin ortasından geçen Antep Deresi’nin temizliğini yapan belediye personelimize teşekkür ediyorum. ŞUSKİ’nin mazgallarını yükseklere kaldırılması ve köprü altlarını güzelce bir beton yapılmasını istemekteyiz. Çünkü orada su birikintileri olduğunda koku yapıyor. Önümüzde yaz olduğundan dolayı hem çevreyi hem de halkı ciddi manada rahatsız etmektedir. Antep Deresi için planlanan yeni projenin de halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERLER  Siverek Merkez İçme Suyu Projesi Tamamlandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.