enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa Valisi Uyardı Denetlemeler Yoğun Şekilde Devam Edecek

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı normalleşme kararları doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri görüştü.

Şanlıurfa Valisi Uyardı  Denetlemeler Yoğun Şekilde Devam Edecek
02.03.2021 20:26
0
A+
A-
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı normalleşme kararları doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri görüştü.

Vali Abdullah Erin, bu süreçte tedbir kararlarının daha sıkı şekilde devam edeceğini açıklayarak, vatandaşların rehavete kapılmamasını istedi.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, salgının başladığı süreçten itibaren her alanda yoğun bir çaba sarfedildiğini hatırlatarak, toplumsal bağışıklığın tam olarak sağlanmasına kadar tedbirlerin elden bırakılmayacağını söyledi.

Aşılamanın başladığını ve bilim kurulunun önerisi doğrultusunda Şanlıurfa’da hedef kitlelerin tamamının aşılanması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Erin, daha önce alınan kararlar doğrultusunda 65 yaş üstü nüfusun tamamının aşılanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Salgınla mücadelenin temel hedefinin toplumsal bağışıklığı güçlendirmek olduğunun altını çizen Vali Erin, bir yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgınıyla mücadelede Şanlıurfa’nın geleneksel alışkanlıkları bakımından mücadelenin zor sürdürüldüğü bir il olduğunu belirtti.

Zorluklarına rağmen alınan kararların sahada etkin olarak uygulanması sonucu sağlık sisteminde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Vali Erin, vaka sayıları birkaç kez en üst seviyeye çıksa da alınan tedbirler sayesinde salgının kontrol altında tutulabilir seviyeye gerilediğini söyledi.

Salgınla mücadelede emeği geçen tüm kurum kuruluşlar ile özellikle sağlık teşkilatı ve kolluk kuvvetlerine teşekkür eden Vali Erin, illerin risk sınıflandırmasına göre uygulanmaya başlayan normalleşme sürecinde Şanlıurfa’nın düşük risk grubunda yer aldığını dile getirdi.

Alınan yeni kararlarla başta bazı sektörlerin rahatlatılmasının sağlanacağını kaydeden Vali Erin, “Bu süreci kontrollü şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Alınan tedbir kararlarının uygulanmasını daha sıkı şekilde denetlemek zorundayız. Restaurantlar, kafeler ve okullar dahil olmak üzere toplu yaşamın olduğu her alanda kurallara riayet edilmesi sıkı şekilde kontrol altında tutulacak. Kurallara uymayı gelenek haline getirebilirsek, inşallah 81 il içerisinde vaka sayılarını sıfırlamış, örnek alınacak uygulamaların da ilkini yapmış olacağız” diye konuştu.

HABERLER  Seyrantepe'de 21 bin metrekarelik yeşil alan için çalışmalar sürüyor

Vatandaşlara tavsiye ve uyarılarda bulunan Vali Erin, özellikle taziye ve düğün gibi toplu etkinliklere karşı duyarlı olunmasını, lokanta ve restaurantlardaki risklere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirterek, “Tedbiri elden bırakmayacağız.” dedi.

Toplantı, İl Hıfzıssıhha Kurulunun alacağı tedbir kararlarının belirlenmesi ile normalleşme sürecinde kurum kuruluşların salgın denetiminde alacağı görev ve sorumlulukların görüşülmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.