enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da kafeler normalleşme sürecinde umduğunu bulamadı

Şanlıurfa’da kafeler normalleşme sürecinde umduğunu bulamadı
03.03.2021 17:22
0
A+
A-
Şanlıurfa’da esnaf ve vatandaşlar normalleşmeyle beraber kafeteryalarını açıp, müşterilerinin gelmesini bekleyen esnaf, umduğunu bulamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamayla kafe ve restoranlar 2 Mart itibariyle saat 07.00’da açılmasına karar verildi.
Kafeler ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kafe, lokanta, restoran, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçeleri için kademeli normalleşme kararını duyurdu.

IMG 20210303 200914 070

Yapılan duyuru sonrasında çok yüksek riskli iller dışında bulunan işletmeler yüzde 50 kapasite ile tedbirlere uyarak hizmet vermeye başladı. Alınan kararlar ardından esnafın normalleşme adımlarından memnun olmadığı gözlendi.

Kafe işletmecisi Azamed Koçhan, “Pandemi süreci gerçekten de çok zor bir dönem bizim için özelikle kafe işletmeleri için kafeterya sahipleri diğer sektörlere göre daha çok zorluk çekti. Bunun sebebi ise kafelerde paket servisimizin olmaması yani vatandaşlarımıza çayı ve kahveyi paket servisi yapamadığımızdan dolayı çok zorluk çektik.

Pandemi sürecinde kafelerimizin kapalı olmasına rağmen hiçbir kazancımızın olmamasından ve elektrik, su, kira, ödemelerini pandemi’ye rağmen ödemesini her ay yaptık. Neredeyse yaklaşık olarak 1 yıla yakındır kapalıyız. Kendi geçimimizi bile sağlayamaz iken kira ve diğer ödemeleri yapıyoruz. İnsanlarımızın hala korkuları olduğundan dolayı kafelerin açılması ekonomik olarak bize pek bir kazanç sağlamadı. Kafeler açıldı. Ama yine müşteri bulamıyoruz istediğimiz müşteri profilini yine bulamıyoruz.

Bununla ilgili devlet yetkililerimizin bize destek sağlamasını bekliyoruz. Daha önceki yıllara göre kazancımız düşük vergilerimiz yüksek kapalı olduğumuzda bile çok büyük zarara uğradık.


Burada vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Artık kafelerimizi açmış bulunmaktayız. Bütün vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelip burada vakit geçirebilirler. Çünkü burada sosyal mesafeye hijyene, maskeye ve pandemi kuralarına uygun şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.
Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelebilirler.” ifadelerini kulandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da konut satışları ocakta azaldı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.