enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Siverek’te ‘bırakın kızlar okusun’ projesi kapsamında kütüphane açıldı

ŞANLIURFA’NIN SİVEREK İLÇESİNDE YAZAR SAFİYE SAMYELİ’NİN BAŞLATMIŞ OLDUĞU, ‘SESİME SES VER TÜRKİYEM, BIRAKIN KIZLAR OKUSUN’ PROJESİ KAPSAMINDA KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Siverek’te ‘bırakın kızlar okusun’ projesi kapsamında kütüphane açıldı
04.03.2021 09:32
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yazar Safiye Samyeli’nin başlatmış olduğu, ‘Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi kapsamında kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi yazar Safiye Samyeli tarafından 12 yıl önce başlatmış olduğu, ’Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi kapsamında Siverek Abdulkadir Karahan Fen Lisesinde kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışı için Siverek’e gelen yazar Samyeli, burada okuyan kız öğrencileyle sohbet ederek, eğitimin önemini anlattı.

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren yazar Safiye Samyeli, bugüne kadar 6 sosyal sorumluluk projesi yürüttüğünü, kendisi için en önemli projenin ise ’Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi olduğunu belirtti.

Samyeli, ”Yıllardan beri tek başına mücadelesini verdiğim, sosyal sorumluluk projesini bundan yaklaşık 6 yıl önce sosyal medyada paylaşarak aktif hale getirdim.

Paylaşım sonrasında yurt içi ve yurt dışından aldığım desteklerle çok büyük işler başardık. Kendimi bir kar tanesi olarak görüyorum, bu kar tanesi koskocaman bir çığa dönüştü.

Birçok yerden bana ulaşan insanlar yalnız değilsin, biz de seninleyiz diyerek, bu projeye sahip çıktı" dedi.

"Benim de eğitim hakkım elimden alındı"

Ailesi tarafından kendisinin de eğitim hakkının elinden alındığını ve bunun ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Samyeli, ”Ben kız doğduğum için eğitim hakkımı tamamlayamayan bir bireyim, benim yüreğimde ki o eğitim aşkı, çevremde bulunan herkese tabir yerindeyse bulaştı ve bugün o aşkın, o açlığın yolunda Siverek’e yolumuz düştü. Yaklaşık bir yıl içinde tamamladığımız kütüphanemizin açılışını bugün gerçekleştirmenin gururu ve sevincini yaşıyorum” dedi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu da, ”Duyarlı ve bir o kadar da önemli projeler yürüttüğü için yazar Samyeli’ye teşekkür ederek, böyle çalışmalara müdürlük olarak her zaman destek olacaklarını” diye konuştu.

HABERLER  LGS sınavı tarihi belli oldu

İyi dilek ve temenniler sonrasında, kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, Yazar Safiye Samyeli ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.