enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4996
EURO
34,5576
ALTIN
2.498,20
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
26°C

CHP heyeti Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını dile getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP heyeti, Şanlıurfa’nın birçok sorununu dile getirdi.

CHP heyeti Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını dile getirdi
17.03.2021 22:37
0
A+
A-
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP heyeti, Şanlıurfa’nın birçok sorununu dile getirdi.


Cumhuriyet Halk Partisi’nden 21 milletvekili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine Şanlıurfa’ya geldi. Vekiller 2 gün boyunca kentteki sorunları yerinde tespit edip, incelemelerde bulunacak.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “21 Milletvekili olarak şuan Şanlıurfa’dayız ve burada sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla buradayız. Çiftçinin çekmiş olduğu sıkıntıları yerinde görmek, onların sesi olmaya devam etmek ve kendi sıkıntılarını meclisin kürsüsünde de dile getirmek, yerinde görmek ve bu konuyla ilgili sorunlarını gidermek için buradayız. Burada doktor, eczacı, tarım ile ilgilenen çiftçi milletvekilimiz var, enerji ile uğraşan arkadaşlarımız var ve biliyorsunuz burada elektrik sorunu var. Bu sorun Şanlıurfa’nın kaderi haline getirildi ve bu sorundan kaynaklı olarak bütün milletvekili arkadaşlarımız ile ilçelere dağılacağız.

Şanlıurfa’nın dertlerine derman olmaya, sıkıntılarını gidermeye bu sorunları gidermek ve çözüm bulmak için şuan hepimiz buradayız. 2 günlük bir programımız var ve bu 2 gün içerisinde bütün sorunları yerinde tespit edip raporlayacağız ve sayın genel başkanımıza ileteceğiz Bütün sorunları mecliste dile getireceğiz. Şanlıurfa halkımızın bütün sorunlarını dile getireceğiz ve bu sorunların çaresini bulmaya çalışacağız çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz milletin partisiyiz. Nerede bir dert bir sıkıntı varsa biz milletvekilleri ve genel başkanımız olarak buradayız.


Biz diyoruz ki milletimizin memleketimizin çiftçisi kazansın memleketimizin çiftçisi büyüsün. Esnafta onun dahilinde kazansın ve ülkemiz büyüsün. Bunlar olamıyor maalesef halktan yana olmayan politikaların sonucu. Çağ atladık diyenlere şimdi söylüyorum. İktidarın şu anda bir enerji politikası yok. Elektrik ile ilgili bir politikası yok, bir tarım politikası da yok sadece mevcut olan bir yandaş politikası var. Bu sorunlar neden var çiftçi üretmesin diye. Bu şekilde sorunlar var. Bu kesintiler neden yapılıyor bunlar özelleştirilince ucuzlayacak dedikleri dağıtım şirketleri. Şimdi elektrik olmazsa sulama olmaz sulama olmazsa tarım olmaz. Tarımdan uzaklaştırılmak isteniyor.

HABERLER  Şanlıurfa’ya adalet için 20 CHP Milletvekili geliyor

Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarıma destek verip tarımı yükseltmek istiyoruz. Şimdi dağıtım şirketlerinin faturalarında toplanan dağıtım bedelinde 2014 yılından bu yana ne kadar bir artış oldu? %620 artış oldu. Buna ne denir ayıptır, yazıktır, günahtır. Bakın şimdi Şanlıurfa’da 4-5 saatlik elektrik kesimleri oldu. Günlerce buna dayanmak vicdan mıdır? Ne yaptılar peki bu kesintilerden dolayı halkı kin ve nefrete sürüklediği için suç duyurusunda bulundular. Elektrik olmadığı için eğitimden geri kalan mı acaba kin besledi? Sürekli elektrik kesiminden cihazları, makinaları bozulan acaba esnafımız mı kin besledi? Ülkemiz artık üreten değil ithal eden bir duruma geldi biz istiyoruz ki çiftçimiz gelişsin verimi artsın topraklarımız sudan eksik kalmasın ve hep birlikte büyüyelim. Ülkemiz kazansın istiyoruz” şeklinde konuştu.


CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, “Cumhuriyet Halk Partisinden 21 milletvekili olarak buradayız. Buraya gelen milletvekillerimizin amacı yıllardır bölgede kangrenleşen sorunların çözümü için çalışmalar yapacağız. CHP liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun talimatıyla bölgede sorunları yerinde tespit etmek ve gerekirse sorunları mecliste soru önerge olarak sunmak için incelemelerde bulunacağız” dedi.


CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ise, “Geçen hafta sulama birlikleriyle ilgili olarak soru önergesi vermiştim. Bizim 13-14 sulama birliğimiz var. 50 liradan başlayıp 450 liraya kadar yükselen fiyatlar var. Sulama birlikleriyle ilgili sorunlarla ilgileneceğiz. İşittiler ki 21 milletvekili Urfa’ya gelecek haberi üzerine onlar aynı gün akşamı bir açıklama yaptılar. İl başkanı açıklamasında ‘elektrik sorununu çözeceğiz ve bu sorun benim boynumun borcudur’ inşallah. Bizim zaten buraya gelme

amacımız bu sorunları çözmek. Ayrıca bütün esnafımızın sorunlarını çözmek içinde buradayız. Su bırakmak çare değil. 20 gün sonra yine suyu kesecekler. Biz bugün 21 milletvekilimizle hem 10 ilçemize gideceğiz. 4 milletvekilimiz ve bir parti meclisi üyemizde kent merkezinde çalışmalar yapacaklar. Benimle birlikte bir heyette Suruç, Akçakale ve Harran’da programlarımız var. Yarında çiftçilerle görüşeceğiz. Viranşehir’de de incelemelerde bulunacağız. Viranşehir’den sonra Ceylanpınar’a geçeceğiz. Bu iki gün içerisinde bütün odaları ve esnafların sorunlarını dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERLER  MHP Genel Başkanı Bahçeli'den MYK sonrası açıklama

Mahmut Tanal, çocuklarımızın geleceği için bize şans verin


CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal’da, “Şuan Şanlıurfa’da mevcut olan işe alımlar liyakat esaslarına göre yapılmıyor. Eşe dosta peşkeş çekiliyor. Burada insanlar bir partiye üye olmak zorunda mı? Liyakat esaslarına göre insanlar verilecek görevi tam yapabiliyorsa verilmelidir. Eşe dosta kayırmacılığı yaptırmak. Eşitsizliktir, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, insafsızlıktır. Böyle şeyler ne dinimizde ne de ahlakımızda böyle şeyler var.

Şanlıurfalı hemşerilerime şunu diyorum, bu çürümüş düzeni değiştirmek lazım. Biz şuan bu caddede yürüdük çukur doluydu. Burası büyükşehir. Burada çukur olur mu? Çocuklarımız için geleceğimiz için kaç yıldan beri aynı arkadaşlar yönetiyor bu şehri. Arkadaşlar yapamıyorlar, şehri idare demiyorlar. Allah rızası için bir şans verin partimize. Her şey Şanlıurfa için” ifadelerini kullandı.


heyette yer alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, pamuğun Şanlıurfa için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek, bu alandaki sorunlara değindi.


Konuşmaların ardından heyet Bahçelievler Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak, sorun ve sıkıntıları dinledi.


Genel Başkan Yardımcısı Akın ve beraberindekiler, program kapsamında, partiye katılan kişilere de rozet taktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.