enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Büyükşehir ile Uluslararası STK’lar arasında imzalanacak protokol lansman toplantısı ile tanıtıldı

BÜYÜKŞEHİR İLE ULUSLARARASI STK’LAR ARASINDA İMZALANACAK PROTOKOL LANSMAN TOPLANTISI İLE TANITILDI

Büyükşehir ile Uluslararası STK’lar arasında imzalanacak protokol lansman toplantısı ile tanıtıldı
18.03.2021 20:28
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi ile UNICEF, CONCERN WORLDVİDE ve Hayata Destek Derneği gibi uluslararası paydaş kurumlar arasında gerçekleştirilen protokol’ün ‘Lansman Toplantısı’ düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleşen lansman toplantısında destek hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken savaş ve doğal afet gibi yıkıcı olaylardan etkilenen kadın, çocuk ve vatandaşların, hayatlarını idame ettirebilmeleri adına Şanlıurfa’da yapılacak projelere UNICEF, CONCERN WORLDVİDE ve Hayata Destek Derneği koordinatörlerinden destek mesajları paylaşıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlı şehrimizin Şanlı kadınlarının hizmetlerine sunduğumuz 26 kadın destek merkezi, kadınlara özel 12 spor salonu, 182 meslek edindirme ve sanat atölyesi, 35 aktif kurs ve 211 eğitmenimiz ile eğitim veriyoruz. Biz kadınlarımıza bu farkındalıkla yaklaşıyor onların sosyal ve ekonomik olarak kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Fatma Şeker ise, konuşmasına lansman toplantısının düzenlenmesinin temel amacını aktararak başladı. Kadın destek merkezlerinde verilen eğitim ve kurslarla ilgili de önemli bilgiler aktaran Şeker, şu ana kadar 65 bin 184 Kadın’a ulaştıklarını ve bu kadınların Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu merkezlerde sunulan eğitimlerden yararlandığını ifade etti.

CONCERN WORLDWİDE Türkiye Direktörü Arshad Muhammad, “İnsani yardım aktörleri ve kurumum adına 3,6 milyon Suriyeli kardeşimizi ağırladığı için Türkiye hükümetine ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin yaptığı ev sahipliğinin ve verdiği hizmetlerin en iyisi olduğuna inanıyorum. Verebileceğimiz hizmetlerin en iyisini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sunmaktan mutluluk duyarım” şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanman iç savaştan dolayı yurtsuz kalan Suriyelilere kucak açan Türkiye’ye şükranlarını bildiren UNICEF Bölge Temsilcisi Filippo Mazzarelli, “420 bin ’den fazla kayıtlı mülteci olan Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi hassas durumda olan vatandaşlara yönelik destekler de gözle görülmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız ortaklık UNICEF’in Türkiye hükümeti ile sahip olduğu 5 yıllık programın öncelikleriyle tamamen örtüşmekte söz konusu program 2021 ve 2025 yılları arasını kapsayacak. Öncelik alanlarımız ise ergen çocukluk eğitimi, ergen yaşta çocukların korunması ve eğitimi ve yerel dostu çocuk politikalara katkı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

HABERLER  Urfa Lisesi mezunları 15. kez buluştu

Hayata Destek Derneği Operasyonlar Koordinatörü Volkan Pirinççi de lansman toplantısında derneğin faaliyetlerinden bahsetti.

Toplantının ardından heyet, Ahmet Yesevi Kadın Destek Merkezi, Ahmet Yesevi Gençlik Merkezi ve Süleymaniye Destek Evi’ni ziyaret ederek merkezlerde sunulan hizmetleri yerinde incelediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.