enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5209
EURO
34,7451
ALTIN
2.493,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

CHP heyeti Şanlıurfa’nın elektrik sorununu meclise taşıyacak

Şanlıurfa kırsal bölgelerde temaslarda bulunan CHP heyeti vatandaşların elektrik sorununa kendilerinden dinleyip çözüm üretmek için rapor hazırlayacaklarını belirtti.

CHP heyeti Şanlıurfa’nın elektrik sorununu meclise taşıyacak
21.03.2021 10:35
0
A+
A-
Şanlıurfa kırsal bölgelerde temaslarda bulunan CHP heyeti vatandaşların elektrik sorununa kendilerinden dinleyip çözüm üretmek için rapor hazırlayacaklarını belirtti.


Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından biri haline gelmiş elektrik sorunu günden güne büyüyor.


Vatandaşlar köylerinde sürekli elektriklerinin ve sularının kesildiğinden dolayı tarımda istedikleri gibi verim alamadıklarını söyledi.


Şanlıurfa Kırsal bölgelerde temaslarda bulunan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “ Elektrik sektörünün özeleştirilmesiyle bu serüven başladı. Devlet kendi yükünü aldı özel sektöre verdi. Sizle devlet ilişkisini kopardı. Sizi şirketlerin kucağına bıraktı.

Bugün bahsettiğiniz sorunun nedeni elektrik pompasını çalışmamasını nedeni elektrik şirketinin aynı sizden nasıl para istiyorsa DSİ’den de para istiyor. Sizin birlik dediğiniz çiftçi kuruluşları artı çiftçinin birliği değildir. Kayyum atandı.

Kayyum atandıktan sonra hükumetin kontrolünde olan Devlet Su İşlerine bağlı olan bir kurumdur. 18 yıldır iktidarda olan AKP hükumeti 3 milyon ton buğday ithal ettiler. Yabancı şirketlere 18 milyar dolar verdiler. Burada 4 milyon dönüm buğday ekiliyor. 1 buçuk tondan fazla buğday üretiliyor.

Pamuk, 18 yılda 14 ton pamuk ithal ettiler. 24 Milyar dolar pamuk parası verdiler. Bu iş böyle bu yapıyla olmaz.” İfadelerini kullandı.

HABERLER  TBMM'den Fakıbaba kararı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.