enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Harran Üniversitesi’nden Başarılı bir Ameliyat daha

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Beyin cerrahi kliniğinde yatan 15 yaşındaki Sidra Ali yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatta saçlarının kesilmesini istemeyen 15 Yaşındaki Sidra’nın tek isteği olan saçları da kesilmedi.

Harran Üniversitesi’nden Başarılı bir Ameliyat daha
26.03.2021 21:18
0
A+
A-
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Beyin cerrahi kliniğinde yatan 15 yaşındaki Sidra Ali yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatta saçlarının kesilmesini istemeyen 15 Yaşındaki Sidra’nın tek isteği olan saçları da kesilmedi.

Daha öncede yaptığı başarılı ameliyatlarla adından söz ettiren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. Hastanenin beyin cerrahi kliniğinde yatan 15 yaşındaki Sidra Ali yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş ve Dr. Öğr. Üyesi Kadri Burak Ethemoğlu tarafından beyin cerrahisinin en zor operasyonlarından biri olan AVM rahatsızlığı, mikro cerrahi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Harran Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş, hastada sara nöbetine neden olan beyinde ki damar yumağı mikro cerrahi ile tamamen çıkarıldığını söyledi.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş, “Dr. Öğr. Üyesi Burak Ethemoğlu arkadaşımız ve oluşturduğumuz ekip ile önemli bir ameliyat gerçekleştirdik. Güzel kızımızın şimdiye kadar saçlarını hiç kestirmemiş ve ameliyatın stresinden çok saçlarının kesileceğine üzüldü. Bizde saçlarını kesmeden ameliyatını yaptık ve şu anda herkes çok mutlu” dedi.

Hastalık ile ilgili bilgi veren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ulutaş şunları söyledi:


“AVM; beyinde sara nöbeti oluşturmasının yanında en önemli riski beyin kanamasına neden olmasıdır. Bazen beyin kanaması ile gelen hastalarda da bu anormal damar yumağını saptayabiliyoruz. Bu nedenle her beyin kanamasının da ayırıcı tanılarının yapılması ve ameliyata hazırlıklı girilmesi hayati öneme sahiptir”

Harran Üniversitesi hastanesi olarak çok önemli operasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek ise “Alanında uzman ve çok başarılı doktor arkadaşlarımız aramızda. (Arteriovenöz Malformasyon (AVM)) mikro cerrahi müdahale çok önemlidir. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak hastalarımızı sevk etmeden tüm tedavi ve ameliyatlarını yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

HABERLER  Türkiye’de Nu varyantı var mı?
AVM Hastalığı nedir?


AVM, beyin damarlarının doğuştan hatalı ve anormal gelişimi sonucu ortaya çıkan damar yumağıdır. AVM içindeki yüksek basınçlı kan akımı, yapısal olarak zaten anormal olan damar duvarlarında incelmeye ve zayıflamaya neden olur. Damar yumağı (AVM) içinden hızla geçen kan akımının oluşturduğu yüksek basınca dayanamayıp, en zayıf olduğu noktadan patlayabilir. AVM patlaması, hayati risk oluşturan beyin kanamalarına neden olur.


AVM nedeniyle beyin kanaması geçiren bir hastada şu şikâyetler ve bulgular ani olarak ortaya çıkar:
• Ani başlayan şiddetli başağrısı
• Bulantı – kusma
• Kol ve/ veya bacakta kuvvet kaybı (felç)
• Konuşmama (afazi) veya konuşma güçlüğü
• Çevreyle iletişim kuramama
• Bilinç kaybı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.