enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Vali Abdullah Erin’den Ramazan’da Salgın Riski ve Yardımlaşma Mesajı

Yarın başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, salgın riski ve yardımlaşma duygusuna dikkat çekti.

Vali Abdullah Erin’den Ramazan’da Salgın Riski ve Yardımlaşma Mesajı
12.04.2021 10:37
0
A+
A-
Yarın başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, salgın riski ve yardımlaşma duygusuna dikkat çekti.

Ramazan ayının maddi ve manevi kirlerden temizlenmek, oruçla sıhhat bulmak, yardımlaşma, dayanışma ve Allah rızasına ulaşmak için bir fırsat olduğunu belirten Vali Erin, salgın tedbirlerine riayet etmenin önemine değindi.

Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Yüce dinimiz İslam’ın beş emrinden biri olan oruç ibadetinin ifa edildiği, bir mübarek Ramazan ayına yeniden ulaşmanın huzur ve sevinci içerisindeyiz. Bu gece başlayacak ve bir ay sürecek olan rahmet iklimi Ramazan, oruç ibadetiyle insan bedenini fiziken arındırıp, korurken, her zaman ihtiyacımız olan merhamet, yardımlaşma, dayanışma ve infak etme gibi duygu ve toplumsal vazifelerimizi de bizlere hatırlatmaktadır.

Maddi ve manevi kirlerden temizlenmek için bir fırsat olan Ramazan ayının, bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen, milyonlarca insanın hastalanmasına, hayatını kaybetmesine ve büyük acılar yaşamasına neden olan koronavirüs salgınından kurtulmamız için de vesile olmasını diliyorum.

Bugün toplanacak olan Bilim Kurulu akabinde, bazı yeni tedbir kararlarının alınabileceği malumunuzdur. Alınan kararlar ne olursa olsun, millet olarak alınacak kararlara harfiyen uymakla birlikte, Ramazan ayı boyunca azami ölçüde evlerimizden çıkmamaya, çıkmak zorunda olanların maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha büyük bir titizlikle riayet etmelerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Kendi sağlığımızı korumak ve Allah rızası için tuttuğumuz oruç ne kadar önemliyse, salgın tedbirlerine uymak da en az o kadar önem taşımaktadır.

Kalabalık iftar sofraları yerine ailelerimizle olmak, iftar davetleri yerine yoksullara, salgın nedeniyle maddi sıkıntı içinde bulunan yakınlarımıza ve insanlara destek olmak, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu geliştirmek zorunda olduğumuz bir dönem yaşıyoruz.

HABERLER  Şanlıurfa’da bin 529 mermi ile bir tabanca ve şarjörler ele geçirildi

Cenab-ı Allah, “Sabredenlere ecirleri hesapsız olarak, tastamam verilir.” buyuruyor. Bir boyutuyla da sabır olan oruç ibadeti vesilesiyle, rahmet ayı Ramazan’da başta şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlığın yaşadığı sıkıntılı süreçlerin sona ermesini Rabbimden niyaz ediyor, tüm Şanlıurfalı kardeşlerimin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.