enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da ’iftarı evde yapın’ uyarısı

ŞANLIURFA’DA ‘İFTARI EVDE YAPIN’ UYARISI

Şanlıurfa’da ’iftarı evde yapın’ uyarısı
13.04.2021 11:09
0
A+
A-

İftar geleneğinin yaygın olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, vaka sayısının artmaması ve mutasyonlu virüsün yayılmaması için iftarların evde sadece aile fertleriyle yapılması çağrısında bulunuldu.

Türkiye genelinde pandemi sürecinin giderek ağırlaşması nedeniyle alınan önlemlerle birlikte, Ramazan ayında vakaların artmasını önlemek amacıyla yetkililer uyarıda bulundu. İftar çadırları, toplu iftar ve toplu teravih namazlarının yasaklanmasının ardından özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde aileler arası iftar geleneğinin yaygın olması nedeniyle korona virüs riskine dikkat çekildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, bölgede iftar geleneğinin yaygın olması nedeniyle vatandaşlara çağrıda bulunarak, vaka sayısının artmaması ve mutasyonlu virüsün yayılmaması için herkesin sadece evlerinde aile fertleriyle iftar yapmaları çağrısında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş açıklamasında, “Şanlıurfalılar olarak genelde Ramazan aylarında iftarda bir arada olmayı çok seviyoruz. İftara davetler, sahura davetler gibi davetleri çok seviyoruz. Bunun yanında çarşıya arkadaşlarımızla beraber çıkıp kalabalık ortamlarda yemek yemelerimiz oluyor. Bunlara, bu Ramazan’da da diğer Ramazan olduğu ara verelim. Artık bireysel yani iftarları ailelerimizle birlikte evlerimizde yapmamız daha doğru olacaktır.

Aksi takdirde geçen yıl Ramazan ayının sonunda olduğu gibi bu Ramazanda da yaşanacak rehavet ile beraber vakalarımızda ciddi artışlar olur. Bu durumun önüne geçmek için kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Bize bir şey olmaz diyerek kalabalık ortamlarda bulunmakla sevdiklerimize hastalığı bulaştırırız. Kalabalık ortamlarda bulunan bir akrabamıza virüsü bulaştırdığımızda durum önü alınmaz bir hal alabilir.

Bu konuda vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu yıl da Ramazan’ı kendi ailelerimizle birlikte evlerimizde geçirmemizde fayda olacaktır. Ailelerimizle birlikte iftarımızı, sahurumuzu yapmamız gerekiyor. Teravih namazlarımızı da ailelerimizle birlikte evlerimizde kılmamızı hasetten vatandaşlarımızdan istiyoruz. Bu dönemlerde hastanelerde yatan hastalarımızın biraz daha yaş ortalamasının düşük olduğunu görüyoruz.

HABERLER  Şanlıurfa'da Vücudu yanan çocuk hastaneye götürülürken kaza geçirdi

Vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasıyla yapılan aşıların etkisinin görüldüğünü görüyoruz. Aşılama konusunda vatandaşlarımız sırası geldiğinde aşılamalarını yapmalarını kendilerinden istirham ediyoruz. Vatandaşlarımızın aşılama durumunu toplumsal bir vazife olarak görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, korona virüs salgınının yayılmaması için herkesin iftar ve sahuru evde ailesiyle birlikte yapması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.