enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da hamallıktan şampiyonluğa uzanan başarı hikayesi

ŞANLIURFALI SPORCU AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Şanlıurfa’da hamallıktan şampiyonluğa uzanan başarı hikayesi
14.04.2021 09:55
0
A+
A-

Şanlıurfa’da babasına yük indirme ve yükleme işlerinde yardım ederek spor yapan 15 yaşındaki İslam Turan, güreş sporunda elde ettiği başarılarla Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

U15 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Şanlıurfalı sporcu İslam Turan Antalya’da düzenlenen final müsabakalarında karşılaştığı Sakaryalı rakibini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonluk hikayesinin serüvenini anlatan Turan, başarısıyla herkese örnek oluyor. Toptancı olarak çalışan babası Süleyman Turan’a malzeme indirme ve yükleme işlerinde yardım ederek spor yapan 15 yaşındaki güreşçi, katıldığı müsabakalarda aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiriyor. Yük indirme ve yükleme işlerinin yanı sıra engebeli sokak ve yollarda da koşarak spor yapan Turan, Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Hedef olimpiyat şampiyonluğu

Antalya’da düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası’nda şampiyon olan İslam Turan, "Günlerim çok zorlu geçti. Güreş çalışmaları yaparken babama da yardım ediyordum. Yasin hoca ve Harmancı hocam sayesinde antrenmana gidebiliyorum. Pandemi nedeniyle antrenmanlarımı sağlıklı yapamıyorum. Bir yandan okula gitmek, bir yandan da güreş yapmak çok zor geliyor. Hedefim Olimpiyat Şampiyonu olmak" dedi.

Oğlunun kısıtlı imkanlarla müsabakalara hazırlandığını belirten Süleyman Turan, "Oğlum İslam Turan spora meyilli olduğu için bende yardım ediyorum. Hem okula gidiyor hem de spor salonlarına geliyor. Zaman zaman ben onu götürüp getiriyorum. Ben gıda işi yaptığım için benimle birlikte çalışıyor, bana yardım ediyor. Hem okula gidiyor, hem de güreşe gidiyor ve bana yardım ediyor. Kendisinin bir hedefi var olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek. Bu yüzden bende elimden gelen yardımı sağlıyorum.

Tabi hocaları var, hocaları da yeterince kendisine destek oluyor. Antalya’da Türkiye birincisi oldu. İnşallah Avrupa’da da kendisini görmek istiyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer Eyyübiye ilçesine ait olan bir yer. Yetkililerin, belediye başkanlarımızın spora biraz daha destek olmalarını istiyorum, spor salonlarının biraz daha artırılmasını istiyorum.

HABERLER  Tahliye kanalına düşen yavru köpekler kurtarıldı

Biliyorsunuz ki Şanlıurfa 2.5 milyon nüfusu olan bir ildir. Genç bir şehir, genç nesiller yetişiyor. Bu yüzden spora biraz daha önem, biraz daha destek olmalarını istiyorum. Sadece İslam Turan’la alakalı değil, İslam Turanlar’dan yüzlercesi daha var. Bunları Antalya’da, Avrupa’da görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye şampiyonunu yetiştiren Antrenör Mehmet Harmancı, "Antalya’da U15 Türkiye Şampiyonası’nda İslam Turan 44 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. O yaş kategorisindeki Şanlıurfa’da tek derecedir. Bizim yaş kategorilerimiz minikler, yıldızlar ve gençlerde şu anda devam ediyoruz. Geçen yıldan bu yana 3 yıldır madalya almaya devam ediyoruz. Yasin Karataş hocamızla birlikte inşallah Rabbim nasip ettikçe milli sporcu yetiştirmeye ve Eyyübiyeli gençlerimizi sporla tanıştırmaya devam edeceğiz.

Türkiye Şampiyonundan sonra Mayıs ayında Milli Takım kampı var, öğrencimizi milli takım kampına göndereceğiz. Mayıs ayının son haftası Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonası var. Öğrencimiz İslam Turan şu an Türkiye şampiyonumuzdur. Allah’ın izniyle şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde Avrupa Şampiyonasında temsil edecektir. Allah’ın izniyle Türkiye’yi temsil edecek sporcumuz Şanlıurfa’dandır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.